Etsitkö hyvää kantarellireseptiä? Listasimme viisi parasta

Kantarelli eli keltavahvero on erinomainen ruokasieni, josta syntyy helposti hyvää. Näillä resepteillä valmistat niin kantarellipiirakan, -risoton kuin -pastankin.

Helposti tunnistettava ja superherkullinen kantarelli on yksi loppukesän ja syksyn parhaista raaka-aineista. Onko valintasi hienostunut risotto vai mehevä lasagne?

1. Paras kantarellipasta

Tämä viiden tähden arvostelut saanut kantarellipasta on monen sienestäjän suosikki – ja ihan syystä. Simppeleistä raaka-aineista valmistuva pasta on täydellinen yhdistelmä hapokkuutta, makeutta, suolaisuutta ja kantarellien omaleimaista makua.

2. Helppo kantarellipiirakka

Löysitkö vain muutaman sienen? Tämän helpon kantarellipiirakan maku varmistetaan täytteen kermaisella kantarellikastikkeella, joten sienisaaliin voi huoletta paistaa voissa ja käyttää piirakan koristeluun. Aika nerokasta, vai mitä?

3. Hienostunut kantarellirisotto

Sienirisotto on syysruokaa parhaimmillaan. Ruokailijat kannattaa kutsua pöytään hyvissä ajoin, sillä risoton valmistus on varsin nopeaa. Ja kuten sanonta kuuluu, risotto ei odota syöjäänsä, vaan toisinpäin.

4. Mehevä kantarellilasagne

Tämä yhden kastikkeen taktiikkaan luottava kantarellilasagne valmistuu mukavan vaivattomasti. Kantarellien lisäksi lasagnen makua viritetään rosmariinilla, timjamilla ja tomaateilla. Uuniruokaa on helppo valmistaa kerralla kunnon satsi, josta riittää useammalle päivälle tai syöjälle.

5. Kantarellitäyte letuille

Rapeaksi paistetut letut ja pekonilla tuunattu kantarellitäyte. Täydellistä! Jos lettutaikina pääsee loppumaan ensin, voi lopun täytteen lusikoida myös uuniperunalle tai paahtoleivälle.

Keittiössä nyt
Mistä kantarellin tunnistaa? Lukaise läpi pieni sieniopas ja opi tunnistamaan yleisimmät sienilajit
Raaka-aine
Monikäyttöinen suppilovahvero
Raaka-aine
Parhaat puolukkareseptit