Laura Saukkonen
Valio markkinointi
Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.
Kantarelli eli keltavahvero on erinomainen ruokasieni, josta syntyy helposti hyvää. Näillä resepteillä valmistat niin kantarellipiirakan, -risoton kuin -pastankin.
Helposti tunnistettava ja superherkullinen kantarelli on yksi loppukesän ja syksyn parhaista raaka-aineista. Onko valintasi hienostunut risotto vai mehevä lasagne?
Tämä viiden tähden arvostelut saanut kantarellipasta on monen sienestäjän suosikki – ja ihan syystä. Simppeleistä raaka-aineista valmistuva pasta on täydellinen yhdistelmä hapokkuutta, makeutta, suolaisuutta ja kantarellien omaleimaista makua.
Löysitkö vain muutaman sienen? Tämän helpon kantarellipiirakan maku varmistetaan täytteen kermaisella kantarellikastikkeella, joten sienisaaliin voi huoletta paistaa voissa ja käyttää piirakan koristeluun. Aika nerokasta, vai mitä?
Sienirisotto on syysruokaa parhaimmillaan. Ruokailijat kannattaa kutsua pöytään hyvissä ajoin, sillä risoton valmistus on varsin nopeaa. Ja kuten sanonta kuuluu, risotto ei odota syöjäänsä, vaan toisinpäin.
Tämä yhden kastikkeen taktiikkaan luottava kantarellilasagne valmistuu mukavan vaivattomasti. Kantarellien lisäksi lasagnen makua viritetään rosmariinilla, timjamilla ja tomaateilla. Uuniruokaa on helppo valmistaa kerralla kunnon satsi, josta riittää useammalle päivälle tai syöjälle.
Rapeaksi paistetut letut ja pekonilla tuunattu kantarellitäyte. Täydellistä! Jos lettutaikina pääsee loppumaan ensin, voi lopun täytteen lusikoida myös uuniperunalle tai paahtoleivälle.