Kuusi parasta pastaa

Maistuisiko avokado-sitruunapasta, kantarelliraviolit tai lammasragu? Kokosimme kuusi parasta pastaa, jotka saavat makunystyrät laulamaan.

Pasta taipuu moneen: se on nopea ja maukas arkiruoka, mutta maistuu myös hienolla illallisella. Pastan salaisuus ovat herkulliset kastikkeet ja ihana purutuntuma. Kokeile vaikka tomaattipohjaista lammasragua, joka on pastan klassikkokaveri. Toisenlaiseen makumaailmaan pääsee täyteläisellä, kermapohjaisella kastikkeella.

Haastavinta pastoissa on valinnanvaikeus. Siksi kokosimme kuusi parasta pastareseptiä, jotka ovat takuuvarmoja hittejä. Nappaa reseptit talteen, laita pasta kiehumaan ja herkuttele hyvässä seurassa.

Kantarelliraviolit

Vastustamattomat kantarelliraviolit ovat paitsi ylellinen, myös nopea vaihtoehto, sillä ne valmistuvat vain vartissa. Annoksen kruunaavat paahdetut pinjansiemenet, jotka tuovat suutuntumaa muuten pehmeään ja kermaiseen ruokaan. Raasta päälle Valion Mustaleima juustoa ja tarjoile heti.

Pollo limonello

Kauniin keltainen pollo limonello on ravintoloista tuttu herkku, joka valmistuu vaivatta myös kotikeittiössä. Suosikkipastan salaisuus on sitruunan, hunajan ja tuoreen inkiväärin vastustamaton makuyhdistelmä.

Pasta carbonara eli italialainen pekonipasta

Kermainen, maittava ja nopea. Italialainen klassikko valmistuu hetkessä pancettasta, juustosta ja kahdesta munankeltuaisesta. Muista napata talteen pastan keitinvettä, jotta voit tarvittaessa lisätä nestettä kastikkeeseen. Ihastuttava pasta carbonara on kiireisen illan pelastaja.

Tomaattinen AURA pasta

Kuullota sipulit, lisää joukkoon tomaattimurska, sokeri ja mustapippuri, ja anna kastikkeen porista hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen. Pehmeän ja mehevän koostumuksen takaavat kerma ja Valio AURA® juusto. Paahda lopuksi cashewpähkinöitä tuomaan rouskuvaa suutuntumaa.

Lammasragu

Lohdullinen lammasragu vaatii hieman aikaa, mutta maukas lopputulos on kaiken ajan arvoinen. Ragun hienostuneisuuden salaisuus on karitsan jauhelihan voimakas maku ja kastikkeen pitkä haudutusaika. Keitä ragun kylkeen nauhapastaa ja viimeistele juustoraasteella ja persiljasilpulla.

Avokado-sitruunapasta

Koukuttavan herkullinen avokado-sitruunapasta on runsas ja täyttävä kasvisvaihtoehto. Sekoita ruokakerma ja valkosipuli keitetyn pastan joukkoon ja anna kuumeta liedellä. Lisää avokado, sitruunamehu ja juustoraaste. Kirpsakka sitruuna antaa ryhtiä kermaiseen kokonaisuuteen. Annostele raikas, mutta runsas avokado-sitruunapasta lautasille ja koristele basilikan lehdillä.

Vinkit täydelliseen pastaan

Pasta on parhaimmillaan al denteksi keitettynä, eli juuri ja juuri kypsänä. Pasta onnistuu parhaiten isossa kattilassa keitettynä, sillä liian pienessä kattilassa pastat tarttuvat helposti kiinni toisiinsa.

Lisää keitinveteen reilusti suolaa, sillä maun lisäksi se vaikuttaa pastan rakenteeseen. Usein sanotaan, että pastan keitinveden tulisi olla kuin merivettä. Niin suolaista se saa olla.

Parhaan tuloksen saat, kun tarkkailet pastan kypsymistä jatkuvasti ja maistelet sitä. Pasta jatkaa kypsymistä kuumana, joten ota kattila pois liedeltä pastan ollessa aavistuksen napakka ja kaada keitinvesi pois. Älä huuhtele tai lisää öljyä pastaan, sillä se estää kastiketta tarttumista. Sekoita kastike pastaan ja tarjoile heti.

Ruokavinkit
Risotto – italialaisen keittiön klassikko
Keittiössä nyt
Kahdeksan edullista arkiruokaa
Sesonki
Pasta – se täydellinen arkiruoka