Pojat saunoo, koska syödään?

Saunomaan tullaan usein suoraan treenien tai työpäivän jälkeen, joten tunnelma pysyy korkealla, kun ruokapuolikin on hoidossa. Mutta mitä tarjolle miesten saunailtaan?

Simppeliä saunapalaa

Useimmiten löylyjen jälkeen kaivataan rentoa syötävää. Erilaiset dipit ja kastikkeet sopivat nachojen tai dippivihannesten seuraksi saunalle, ne maistuvat vaikka saunapalana löylyjen välissä. Oikopolku onneen käy Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippien kautta. Kansi pois ja tarjolle, ja makuvaihtoehtoja riittää. Onko suosikkisi cheddar, chili vai savupekoni? Juustoinen queso fundido on vähän täyteläisepi ja taatusti maistuva tapa tarjota nachot.

Muutakin kuin makkaraa

Sään salliessa grillaus on myös aina hyvä vaihtoehto, mutta uunin kanssa on kieltämättä vähemmän hässäkkää. Mausteisemman makkaran ystävä tuokin pöytään uunichorizoa. Tuttu klassikko uudella twistillä, texmex kiuasmakkaravalmistuu tietenkin näppärästi saunalla. Makkaroiden kaveriksi sopii esimerkiksi perinteinen tai italialainen perunasalaatti.

Jos isäntä kuitenkin haluaa vähän brassailla osaamisellaan, niin silloin pöydästä voi löytyä esimerkiksi jauheliha- tai kanaburritoja, sliderseja tai kinkkuwrappeja. Kaikki käteviä valmistella etukäteen.

Mifu jauhispizza ja -piirakka ovat äijäruokaa kasvissyöjien mieleen. Eikä kaikille välttämättä tarvitse edes kertoa, että pöydässä on kasvisruokaa.

Yhdistellään juustoja ja oluita

Jos saunajuomana on olutta, niin juusto- ja oluttasting takkahuoneella on myös hauska ohjelmanumero. Lue täältä lisää juustojen ja oluiden yhdistelemisestä.

Hauskaa saunailtaa!