Hauska popcornjuustokakku luo juhlatunnelman

Juhlapäivinä heitetään jäykistelyt nurkkaan, otetaan rennosti ja pidetään hauskaa. Tällä fiiliksellä syntyi myös kakku, jossa rento ja letkeä kädenjälki näkyy, tuntuu ja maistuu. Karamellipopcornien reunustama vadelmainen juustokakku on omiaan iloiseen juhlapöytään.

Popcorn + juustokakku = popcornjuustokakku, kaikki juhlasuosikit yhdessä

Popcornit, jotka ovat lähes ”must” kaikissa kotikekkereissä, haluavat pomppia mukaan iloisten juhlien kakkuun. Ne kuorrutetaan vielä karamellikastikkeella, joka tekee poppareista koukuttavan herkullisia namupaloja.

Kakkuun sopivan kinuskimaisen maun lisäksi karamellikastike mahdollistaa tahmeudellaan popcornien muotoiltavuuden kakun pohjaksi ja reunoiksi. Lämmin karamellikastike sitoo popcornit toisiinsa ennen kovettumistaan ja siten niillä pystyy kehystämään koko kakkuvuoan.

Karamellipopcornien määrällä on tarkoituksensa

Ohjeesta valmistuu reilusti enemmän karamellipopcorneja kuin mitä itse kakkupohjaan tarvitaan, mutta sillä on tarkoituksensa: popparit ovat niiiiiiiiin koukuttavan hyviä, että niitä on pakko valmistaa kakun kanssa tarjolle runsaammin. Siksi ylimääräiset popparit levitetään irtonaisesti leivinpaperille ja niiden annetaan kuivahtaa. Jos ne eivät "katoa" salaperäisesti ennen kakun tarjoilua, niistä voi tehdä popcornkeon kakun keskelle tai tarjota ne erikseen juhlapöydässä.

Pehmeä vadelmajuustokakku popcornien parina

Kakun popcornkehyksiin upotetaan vadelmainen juustokakkumassa, koska kinuskin ja vadelman yhdistelmä = takuuvarma onnistuminen! Vadelmajuustokakun pehmeä rakenne ja marjainen raikkaus ovat hyvä vastapaino rouskuville popcorneille ja makealle karamellille. Sopiva vadelmaisuus syntyy helposti käyttämällä vadelmatuorejuustoa yhdessä vadelmien kanssa. Vadelmat voivat olla joko tuoreita tai pakastettuja, kunhan ne ovat kotimaisia ja siten turvallisia käyttää ilman kuumennusta.

Ota rennosti, leivo kakku ja nauti juhlatunnelmasta!

P.S. Popcornit ovat käsissäni menneet kakkuun ennenkin, suklaisessa muodossa. Ai miten niin tykkään popcorneista 😊?