Reseptit tosikokkaajille

Haluatko heittää helpon ja vaivattoman hetkeksi romukoppaan? Hyvä, sillä näissä resepteissä ei mennä sieltä, missä aita on matalin.

Ruoka voi olla paljon muutakin kuin nälän sammuttaja ja pakollinen paha kiireisen arjen keskellä. Ruoanlaitto voi olla myös keino toteuttaa itseä, rentoutua tai näyttää tunteet silloin, kun oikeita sanoja ei löydy.

Nämä vaativallekin ruokaharrastajalle maistuvat kolmen ruokalajin menut sopivat tilanteisiin, jolloin keittiössä ei kiirehditä. Varaa kalenterista kunnon siivu aikaa, laita hella tulille ja kutsu ystävät tai puoliso valmiiseen pöytään. Täydellistä viikonlopuille ja kahdenkeskisiin hetkiin.

Reseptit on suunniteltu ruoanlaiton perusteet hallitseville, mutta ne onnistuvat myös kokeilta, joilla riittää itseluottamusta ja kokeilunhalua.

Ruokaa ranskalaisittain

Ranska on kotimaa monille maailmankuuluille ruokaklassikoille bistroruoasta hienostuneisiin leivoksiin. Siksi maan keittiö sopii vaikka koko aterian teemaksi.

Valitsimme menuun ranskalaisen keittiön parhaat palat: näyttävästi maitovaahdolla viimeisteltyä maa-artisokkakeittoa, sitruunalla ja timjamilla maustettua mehevää broileria sekä suklaisia tuulihattuja eli chocolate eclairseja. Viimeistään tämän jälkeen huomaat, miksi ranskalainen keittiö kuuluu maailman parhaiden joukkoon.

Menu brunssille tai viikonloppulounaalle

Mielessä puolison hemmottelu tai viikonlopun aloitus pidemmän kaavan mukaan? Korkkaa hieman parempi viikonloppu klassisesti benedictin munilla eli rapealla leivällä, uppomunilla, kinkulla ja kunnon hollandaisekastikkeella. Jatka vielä mehevillä, rosmariinissa kylvetetyillä karitsan potkilla ja suolaisen juuston ja makean mustikkakristallin herkullisella liitolla. Niin kaukana arjesta, että viikonloppu käynnistyy varmasti.

Uusia makupareja ja rehtejä raaka-aineita

Iltojen pimentyessä lautaselle nostetaan tuttuja makuja ja yllättäviä makupareja. Mausta graavilohi tällä kertaa mustikoilla, marinoi naudan ulkofilee lakritsilla ja viimeistele appelsiinijälkiruoka tavallisesti liharuoissa käytettävällä rosmariinilla. Yllättävää – ja uskomattoman hyvää!

Ruokavinkit
Vuoden kokki paljastaa parhaat riistareseptit hirvestä, peurasta ja sorsasta
Ruokavinkit
Etsitkö hyvää kastikereseptiä? Kurkkaa tästä kastikkeiden ja liemien valmistuksen abc