Parasta pöytään pakkasesta

Löytyykö pakastimestasi pakastevihanneksia ja -marjoja? Entä peruna-sipulisekoitusta? Pakasteet ovat mainio lisä arjen ruokarulettiin – erityisesti niinä päivinä, kun kiire painaa päälle.

Helppoa, nopeaa ja hyvin säilyvää. Näin voisi kuvailla pakasteita, joista pyöräytät vaivatta niin kiusauksen kuin keitonkin. Joko olet testannut nämä seitsemän pakastealtaan aarteisiin luottavaa reseptiä?

Vihreä kasvissosekeitto

Tämä kauniin vihreä keitto on ehkäpä parasta, mitä pakastealtaasta saa. Valmista tulee vain vartissa, ja raejuustolla tuunattuna keitto vie mukanaan isommankin nälän. Aika täydellistä, vai mitä?

Kinkkukiusaus mikrossa

Tiesitkö, että kinkkukiusauksen voi mainiosti kypsentää myös mikrossa? Maku ei mikrottamisesta kärsi, mutta aikaa säästyy reippaasti. Tässä neljä raaka-aineen ohjeessa on totisesti ainesta luottoreseptiksi!

Kalapuikko-juurespelti

Tämä yksinkertainen, mutta sitäkin herkullisempi ruoka on etenkin perheen juoniorien mieleen. Halutessasi voit valmistella kalapuikkopellin jo ennakkoon, ja nostaa uuniin nälän yllättäessä.

Herkullinen pinaattilettupelti

Pakastepinaatit pakastimesta ja uunipelti esiin. Tällä nerokkaalla reseptillä valmistat pinaattiletut mukavan pienellä vaivalla. Jos käytössäsi on kiertoilmauuni, lettuja voi paistaa kahden pellin taktiikalla.

Lämpimät kalaleivät

Klassisesta fish & chips -annoksesta inspiraationsa saaneet kalaleivät ovat täydellinen valinta rennoksi perjantaipurtavaksi. Kylkeen vielä lasillinen kylmää juomaa, ja viikon kiireet unohtuvat hetkessä.

Vegaaninen pinaatti-perunapiirakka

Tämä ruokaisa piirakka on mainio tarjottava illanistujaisiin tai kevyeksi lounaaksi salaatin kera. Piirakka kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, sillä sen maku tekeytyy pikkuhiljaa.

Maukas marjapiirakka

Ei niin arkista hetkeä, etteikö voisi hieman herkutella. Tällä reseptillä yhdistät pakastemarjat pehmoiseen rahkatäytteeseen ja rapsakkaan muruun.

Ruokavinkit
Pakastaminen vähentää hävikkiä ja auttaa juhlavalmisteluissa
Keittiössä nyt
Seitsemän ruokaa säilykkeistä
Keittiössä nyt
Kahdeksan edullista arkiruokaa