Kasvissosekeitto uudella tapaa: viisi vinkkiä reseptien rikastamiseen

Sosekeitto on helppo arkiruoka, joka löytyy monen kodin ruokalistalta. Tässä viisi vinkkiämme sosekeittoreseptien tuunaamiseen. Poimi pelkkä idea ja tuunaa vaihtelua suosikkikeittoosi tai seuraa reseptiä ja kokeile jotain ihan uutta.

1. Kasvissosekeitto + Koskenlaskija

Hella & houkutus -blogin sanoin: ”Kyllä se Koskenlaskija kruunaa kasvissosekeiton”. Emmekä me pane vastaan. Valio Koskenlaskija® Ruoka on tutun suosikin uusi, lusikoitava muoto, joka sekoittuu keittoon nopeasti ilman sulatusta ja taikoo keitosta kuin keitosta herkullisen.

Kasvissosekeitto Koskenlaskija sulatejuustolla: Vartissa valmistuva kasvissosekeitto-ohje on kiireisen arjen pelastus.

2. Sosekeitto + ruokakerma

Ruokakerma on samettisen sosekeiton salaisuus. Maustamaton ruokakerma sopii mihin tahansa keittoon. Maustetut ruokakermat ovat puolestaan helppo ja nopea ratkaisu arjen keittohetkiin, sillä saat niistä kerman täyteläisyyden ja säväyttävät mausteet samassa paketissa. Miltä sinun suosikkikeittosi maistuisi vaikkapa sitruunan ja pippurin makuiseen kermaan kietoutuneena?

Porkkana-perunasosekeitto Valio Kippari ruokakermalla: Perinteinen porkkana-perunasosekeitto saa Valio Kippari® savujuuston makuisesta ruokakermasta savuisen täyteläisen vivahteen.

3. Sosekeitto + raejuusto

Raejuusto tuo sosekeittoon ruokaisan tuntuman ja on oiva proteiinin lisä kasvispainotteiselle keittolautaselle. Raejuuston mieto maku antaa kokille melko vapaat kädet – kokeile siis ja ripottele suosikkikeittosi pinnalle tai testaa alla olevaa reseptiä.

Porkkana-kesäkurpitsakeitto raejuustolla: Todella helppoa ja nam, miten hyvää! Reilu ripaus raejuustoa on tämän keiton juju.

4. Sosekeitto + tuorejuusto

Sopisiko keittoon aurinkokuvattu tomaatti, valkosipuli tai chili? Upeiden makujen lisäksi Valio Viola® tuorejuustot tuovat sosekeittoihin jokaisen kokin toivomaa sakeutta. Lisää tuorejuusto keittoon lopussa, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Voilà!

Tomaattinen sipulikeitto tuorejuustolla: Alle puolessa tunnissa valmistuvaan keittoon tuo säväyksen valkosipulin makuinen Valio Viola® tuorejuusto.

5. Sosekeitto + AURA sinihomejuusto

Oletko kokeillut Valio AURA® sinihomejuustoa keittoihin? Nyt on sen aika! Maku on omiaan miedosti makeiden juuresten, kuten punajuuren kumppanina. Todellinen fani ripottelee jääkaapin juustosta ripauksen kaikkia keittoja maustamaan.

Punajuurikeitto ja AURA juusto: Samettinen punajuurikeitto ja Valio AURA® ovat loistava makupari yhdessä.

Vinkki!

Kokeile sosekeittoihin myös pikaisesti paistettuja Valio Mifu® ruokarakeita, jotka tuovat keittoihin ruokaisan tunnun! Kasvissosekeitto à la Mifu ›