Pääsiäisen hittikakku – suloisista suloisin pupukakku

Pupukakku on pääsiäisen suloisin ilmestys. Tyytyväisesti uinuva pupu saa kaikkien suut hymyyn ja raikkaan sitruunainen makumaailma tuo kevättunnelman huulille.

Kolmikerroksinen pupukakku on ihana katseenvangitsija kevään juhlaan. Lue vinkit, niin onnistut kauniin ja maultaan mehevän kakun kokoamisessa.

Näin teet pupukakun korvat

Pupun korvat, silmät ja kuono tehdään sokerimassasta. Tee sokerimassakoristeet vähintään edellisenä päivänä, jolloin ne ehtivät kuivua ja kovettua. Muutoin pupusta saattaa tulla vahingossa luppakorvainen.

Pupun korville saa veikeän muodon taivuttamalla massan jäätelökauhan tai muun pyöreän varren, esim. pulikan päälle.

Korvat saadaan pysymään pystyssä kakussa puutikun avulla. Litteä puutikku, esim. jäätelötikku tai kahvinsekoitustikku tai pyöreä tikkaritikku toimii parhaiten. Lisää tikku taivutettuihin korviin, kun massa on vielä pehmeää. Paina puolet tikusta korvaan sisälle ja jätä puolet ulos kiinnitystä varten.

Muotoile pupun kaarevat silmät sokerimassasta ja tee pupulle nenä. Paina nenään cocktail-tikku, jolla se kiinnitetään kakkuun.

Pupukakussa on kolme kerrosta

Kakun korkeus tuo pupukakkuun näyttävyyttä. Luonnonjogurtilla leivottu kakkupohja on erityisen mehevä ja sitruunankuori ja -mehu tuovat kakkupohjaan pirteän vivahteen.

Paista kakkupohja kolmessa vuoassa (tai yhdellä vuoalla kolme kertaa), sillä silloin kakkupohja paistuu tasaisesti ja säilyy mehevänä. Tämä vie hieman enemmän aikaa, mutta lopputulos takuulla palkitsee.

Pupukakun kuorrutus

Pupukakussa on raikkaan sitruunainen makumaailma. Sitruunatuorejuusto ja kuohukerma yhteen vaahdotettuna on hieman perinteistä kreemikuorrutusta kevyempää. Kakun kerrosten välissä on lemon curdia sekä kuorrutetta.

Kakku kuorrutetaan kauttaaltaan ja viimeistellään lastalla tasaiseksi. Huomioithan, että tuorejuusto-kermakuorrutus ei ole yhtä tömäkkää kuin kreemi, joten pupun nenä kannattaa kiinnittää cocktailtikulla.

Jos vaahtoa jää yli, vaahdon voi värjätä elintarvikevärillä ja tehdä pupulle otsakiehkurat tähtityllalla pursottamalla.

katso resepti

Näin pupu vaihtaa väriä ja makua

Tuorejuuston voi valita myös oman maun mukaan. Esimerkiksi vadelmatuorejuustosta tehtynä pupusta tulee hempeän vaaleanpunainen.

Hellyyttäviä hetkiä pupukakun seurassa!

Pääsiäinen on kevään odotetuin ruokajuhla

Pääsiäisenä on aikaa nauttia yhdessäolosta hyvän ruoan äärellä. Herkuttele hyväksi todetuilla klassikoilla tai yllätä pääsiäisvieraat uusilla hittiresepteillä.

pääsiäinen