Kesä tuo monelle muutoksen ruoanlaittopaikkaan. Enää ei välttämättä olla hyvin varustellun keittiön ääressä kotona vaan ruokaa saatetaan tehdä mökillä, veneessä tai luonnon helmassa. Siksi Suomen suosituin kesäruoka on parhaimmillaan paitsi herkullista, myös helppoa, nopeaa ja mahdollisimman vähällä tiskillä syntyvää.
Vaivattomuuden lisäksi suomalaiset arvostavat kesällä kauden parhaita raaka-aineita: tuoreita vihanneksia, uusia perunoita, yrttejä, raparperia, mustikoita ja mansikkaa. Kokoa tästä mieleisesi kesäkattaus – herkullisia vaihtoehtoja kyllä riittää!
Suolaisia suosikkeja
Suomalaiset rakastavat tuoretta kalaa, sieniä, grilliruokia, grilliruoan kylkeen sopivia lisukkeita sekä tietysti uusia perunoita. Kokeile lohen savustusta, grillattua varhaiskaalia, grillivartaita, täytettyjä paprikoita grillissä, kesäpizzaa tai chorizo-raakamakkaraa. Uudet perunat loistavat lisukkeina, joten valmista vaikkapa grillatut uudet perunat valkosipulilla tai Ndujalla maustettuna, perunasalaatti uusista perunoista, perinteiset hyrskypotut tai hölskypotut.
Kalan ja uusien perunoiden lisäksi suomalaisia miellyttävät kesäiset keitot ja salaatit, kuten kesäkeitto, kalakeitto, kukkakaalikeitto, grillisalaatti, coleslaw, nizzansalaatti ja kesäsalaatti. Mikä näistä on sinun suosikkisi?