Suomen suosituimmat kesäherkut

22. toukokuuta 2018

Suomalainen kesä maistuu raparperilta, mansikoilta ja muurinpohjaletuilta – myös hakukoneiden mukaan. Selvitimme, mitkä ovat Suomen haetuimpia herkkureseptejä kesäaikaan. Löytyykö listasta myös oma suosikkisi?

Kesäkuu kuuluu raparperille

Raparperi on kesän satokauden ensimmäisiä herkkuja, sillä kukinta alkaa jo alle 10 asteen lämpötilassa. Ensimmäiset raparperit kypsyvät etelässä usein jo toukokuun alkupuolella ja satokausi kestää aina heinäkuun alkuun asti. Raparperi onkin kesäkuun hakukonehitti: kesäkuun 20 haetuimmasta ruoka-aiheisesta hakutermistä vain yksi ei liity raparperiin. Suosituin resepti on raparperipiirakka, mutta suomalaiset etsivät ideoita myös raparperijuustokakkuun, raparperipaistokseen ja raparperikiisseliin.

Raparperijuustokakku Raparperipiiras Raparperi-mansikkahilloke

Katso kaikki raparperireseptit ›

Heinäkuu maistuu mansikoilta

Mansikkareseptejä etsitään jo toukokuun juhlakauden aikana, mutta kesän edetessä hakumäärät vain kasvavat. Kuumimmillaan mansikkakausi on hakukoneiden mukaan heinäkuussa, kun suomalaiset hakevat tietoja paitsi mansikan hinnasta ja poimintapaikoista, myös parasta reseptiä mansikkakakulle, mansikkapiirakalle ja mansikkajuustokakulle.

Ensimmäiset kotimaiset mansikat kypsyvät usein juhannukseksi. Sen ansiosta juhannuksen ruokapöytään kuuluu ehdottomasti mansikkakakku jossain muodossa. Kokeile iki-ihanaa mansikka-britaa tai mökilläkin helposti valmistuvaa juhannuskakkua.

Mansikkapiirakka Helppo mansikkakakku Mansikkajuustokakku

Katso kaikki mansikkareseptit ›

Mökkeilykausi ja muurikkaletut

Heinäkuu on monelle mökkeilyn aikaa. Siinä missä lettutaikinan reseptiä haetaan ympäri vuoden, heinäkuussa korostuvat muurinpohjalettujen reseptin haut. Yhdistä kaksi heinäkuun suosikkiherkkua ja tee mansikkatäytteisiä muurikkalettuja tai mansikkainen lettukakku.

Muurikkaletut Mansikkainen lettukakku Lettutaikina

Katso kaikki lettureseptit ›

Mustikka ja herukat ovat loppukesän herkkuja

Hakutrendit noudattelevat suomalaista satokautta. Heinä-elokuussa mustikkapiirakan hakumäärät kääntyvät nousuun, kun suomalaiset suuntaavat marjametsälle ja torikaupoille sinisen kullan perässä. Moni tekee mustikkapiirakkaa kerralla koko pellillisen tai ainakin hakee reseptiä siihen.

Loppukesästä kypsyvät herukat näkyvät elokuun hauissa, kun viinimarjapensaiden sadolle etsitään käyttöideoita. Mehun, hillon ja hyytelön lisäksi herukat taipuvat moniin herkullisiin leivonnaisiin. Jos kaipaat jotain aivan uutta, kokeile AURA mustaherukkapiirakkaa, joka saa pinnalleen vielä reilun annoksen kinuskijäätelöä.

Mustikkapiirakka Mustikkanyhtöpulla Sitruunainen mustikkapiiras

Katso kaikki mustikkareseptit ›

Jäätelö kuuluu kesään

Ja mitä olisikaan kesä ilman jäätelöllä herkuttelua? Vaikka suomalaiset syövät jäätelöä tunnetusti läpi vuoden, ilmojen lämpeneminen toukokuussa kääntää myös jäätelöhakujen määrän nousuun. Vaikka suurin osa kesän jäätelöistä herkutellaan varmasti sellaisenaan kaupasta tai jäätelökioskista ostettuna, etsitään kesällä myös jäätelöreseptejä. Olisiko tästä helposta jäätelöpiirakasta tämän kesän suosikkireseptiksi?

Minttu-suklaajäätelö Jäätelöpiirakka Jäätelötikut

Katso kaikki jäätelöreseptit ›

Artikkelissa on käytetty lähteenä Dagmar Oy:n Valiolle huhtikuussa 2017 tekemää raporttia, jossa tutkittiin vajaan kahdentuhannen ruoka-aiheisen termin hakutrendejä kesä-elokuussa edellisen neljän vuoden ajalta.

Ruoka Lue lisää ihmisistä ja ilmiöistä ruokapöydän ympäriltä ›

Energiatarpeesi