Suosituimmat arkiruoat mifunoituna

13. elokuuta 2018

Kotimaisesta maidosta ja maitoproteiinista tehdyillä Valio MiFU® tuotteilla saat vaihtelua arkiruokaan vain yhtä raaka-ainetta muuttamalla. Jotta uuden kokeileminen olisi mahdollisimman vaivatonta, kokosimme yhteen suosituimpia arkiruokareseptejä ja valmistimme ne Mifua käyttäen. Ole hyvä!

Helppoa ja nopeaa arkiruokaa Mifusta

Yli miljoona suomalaista löytää joka kuukausi apua arjen ruoanlaittoon Valion resepteistä. Arkena kokataan etenkin uuniruokia, erilaisia kastikkeita ja pastoja. Myös pizza ja tortillat kuuluvat arjen suosikkeihin. Usein pääraaka-aineena käytetään jauhelihaa tai kanaa.

Arkiruokien klassikot ovat klassikoita hyvästä syystä. Moni kaipaa kuitenkin uusia ideoita tuttuihin ruokiin ja stoppia jauhelihakierteeseen. Valio MiFU® jauhiksella, suikaileilla ja ruokarakeilla tutun ruokalistan uudistaminen on helppoa – kokeile vaikka itse!

mifu jauhislasagne mifu jauhiskastike

1. Jauhelihakastike

Jauhelihakastike perunoiden tai spagetin kanssa on arkiruokaa aidoimmillaan. Yksinkertaista perusreseptiä voi muunnella oman maun mukaan lisäämällä mukaan esimerkiksi porkkanaraastetta tai tilkan kermaa. Tässä reseptissä lempiruoasta tulee lihaton, kun Mifu jauhis ottaa jauhelihan paikan.

Katso Mifu jauhiskastikkeen reseptit ›

2. Lasagne

Lasagne on siitä mainio ruoka, että se sopii niin arkeen kuin viikonloppuun. Alusta asti tehtynä lasagnen valmistus vie reilummin aikaa, mutta herkulliseen lopputulokseen pääsee myös hieman oikaisemalla. Ota jauhelihan tilalle paketti parissa minuutissa ruskistuvaa Mifu jauhista ja antaa valmiin tomaattipastakastikkeen hoitaa osa maustamisesta.

Katso Mifu jauhislasagnen resepti ›

3. Makaronilaatikko

Mikäpä makaronilaatikkoa parempaa! Mifunoidussa makaronilaatikossa jauheliha vaihtuu Mifu-ruokarakeisiin, jotka sekoitetaan suoraan kypsien makaronien joukkoon. Mifu jauhiksesta tehdyssä peltimakaronilaatikossa herkullista kuorta riittää kaikille. Lisäksi pellillä valmistettuna makaronilaatikko viipyy uunissa vain puoli tuntia.

Katso mifunoidun makaronilaatikon resepti ›

Katso peltimakaronilaatikon reseptit ›

4. Pizza ja tortillat

Pizzaan ja tortilloihin on helppo saada vaihtelua täytteitä vaihtamalla. Kokeile seuraavan kerran pizzaan rukiista pohjaa ja täytteeksi Mifu jauhista. Lämpimät wraptortillat valmistuvat hurjan helposti, kun paistat täytteeksi Mifu-suikaleita ja käytät kastikkeena valmista Valio dippi & kastiketta.

Katso pizzan resepti ›

Katso tortillojen resepti ›

5. Kiusaukset

Kiusausten valmistaminen käy vikkelään, kun käytät valmista peruna-sipulisekoitusta. Kinkkukiusaus ja janssoninkiusaus ovat kiusauksista kuuluisimpia, mutta välillä kannattaa kokeilla jotain uuttakin. Tässä kiusauksessa perunat ja sipulit saavat seurakseen Mifu-suikaleita, pinaattia ja Valio AURA® sinihomejuustoa. Valmistelu vie vain 10 minuuttia ja uuni hoitaa loput.

Katso pinaattisen Mifu-perunakiusauksen resepti ›

Kokeile itse: mifunoi lempiruokasi

Mifun käytössä tyyli on vapaa! Kokeile vaihtaa Mifu oman suosikkiruokasi pääraaka-aineeksi. Jos kaipaat uutta inspiraatiota, katso kaikki Mifu-reseptit.

Reseptiryhmä

Katso kaikki Mifu reseptit ›

Ruoka Lue lisää ihmisistä ja ilmiöistä ruokapöydän ympäriltä ›

Energiatarpeesi