Talvi-illan herkkuhetki yhdelle

Herkutteluhetki ihan vain itselle joulun alla? Onnistuu! Näitä talvisia, perinteisistä jouluresepteistä poikkeavia, herkkuja on helppo kokata yhden hengen nautiskelua varten.

Kun kinkku, laatikot ja sienisalaatti kyllästyttävät, kannattaa kääntää katse sesongin kasviksiin ja ihanan lämmittäviin ruokiin – niitä voi hyvin valmistaa vain pienen määrän tai säästää lopun seuraavaan kertaan. Maistuisiko rennon loikoilun lomassa vaikkapa pala persimongalettea tai paahdetut maa-artisokat valkosipulidipin kera?

Ihastu dippeihin

Onko mitään parempaa kuin dippailla herkkuja itsekseen sohvalla? Leffaillasta tulee suorastaan ylellinen hemmotteluhetki, kun siihen yhdistää itsetehdyn dipin ja pieniä naposteltavia. Paahdettu maa-artisokka ja valkosipulidippi ovat hurmaava yhdistelmä, samoin kuin bataattiranskalaiset ja inkiväärikastike. Mätidippi puolestaan tuo luksusta ruissipsien tai saaristolaisleivän dippailuun.

Paahteiset juurekset

Vaikkei jouluruoasta välittäisi, jotain täytyy joulunakin syödä. Talvi-iltana maistuvat uunissa makeaksi paahtuneet juurekset. Uunibataatti on herkullista vaihtelua uuniperunalle, paahdettu kukkakaali kikherneiden kera taas on mausteisen lämmittävää. Uunijuureksia on helppo valmistaa vain itselleen: pilko pellille vain sen verran täytettä kuin haluat syödä. Tai sitten voit vähentää tulevaa kokkaustarvetta säästämällä osan ruoasta seuraavalle aterialle.

Sesongin makeat leivonnaiset

Tekisikö mielesi jotain makeaa? Talven sesonkihedelmä persimon maistuu suloisen rapean galetten täytteenä. Pienet annospavlovat saavat talvisen maun Hehku juomaan keitetystä omenahillokkeesta. Pieniä pavlovia voi täyttää kerrallaan vaikka vain pari, sillä täyte säilyy pari päivää jääkaapissa ja marengit huoneenlämmössä. Jos karkkihammasta kolottaa, tee erä kinuski-karpalofudgea, suklaasalamia, rocky roadia tai marmeladeja. Makeisia on kiva napostella pitkin rauhallisia välipäiviä.

Sesonki
Pikkujoulujen kahdeksan parhainta
Sesonki
Inspiraatio hukassa? Kokeile näitä ruokatrendejä joulupöydässä
Sesonki
Uusi keittiössä? Tässä helpoista helpoin joulumenu, jota et voi mokata