Tuunaa kuivakakusta entistäkin herkullisempi

Nostalginen kuivakakku käy tarjottavaksi vaikka juhlissa, kun kohotat sen koristeilla uudelle tasolle. Kaiva esiin strösselit, suklaa, kerma sekä tuoreet marjat, ja anna luovuutesi loistaa.

Yksinkertainen on kaunista: peitä kakku tomusokerihunnulla

Yksinkertaisuuden ystävä luottaa koristelussa tuttuun tomusokeriin. Ohut valkea sokeriharso tuo arkiseenkin kuivakakkuun hienostuneisuutta. Tomusokeri on helpoin tapa tuunata kuivakakku, jos kaapissa ei satu olemaan esimerkiksi kermaa tai suklaata kuorrutukseen. Tomusokeri on myös hienovarainen koriste, kun haluat pitää kakun maun pääosassa.

Väriä marjoista, yrteistä ja syötävistä kukista

Mikäpä olisi herkullisempi tapa koristella kesäinen kakku, kuin piipahtaa puutarhassa ja valita koristeet sen antimista: marjoista, yrteistä ja syötävistä kukista. Talvella tuoreiksi koristeiksi käyvät esimerkiksi viikunat tai muut hedelmät. Marjoilla ja kukilla koristellessa enemmän on enemmän, ja niiden lisäksi kakun päälle voi valuttaa vaikka sulaa valkosuklaata.

Kuorruta suklaalla

Suklaakuorrutus sopii erityisen hyvin jouluisiin maustekakkuihin ja hedelmäisiin kuivakakkuihin. Kuorrutuksen voi sekoittaa sulasta suklaasta ja kermasta tai esimerkiksi suklaa-pähkinälevitteestä ja kermasta. Piristä kuorrutusta ripottelemalla päälle pähkinärouhetta tai mantelilastuja.

Taiteile pursotuksilla

Kokeile leipoa kuivakakku pellille tai laakeaan vuokaan: kun muoto on yksinkertainen, koristeet pääsevät loistamaan. Lusikoi raikas, maustettu rahka kakun päälle tai pursota kinuskikermavaahdosta kuohkeita huippuja. Koristele strösseleillä, pähkinämurulla tai marjoilla.

Leivo kakku kauniiseen muotoon

Näyttävä kakku on on helppo tehdä, sillä kauniin muotoisella kakkuvuoalla pääsee pitkälle. Voit jatkaa koristeellista linjaa piilottamalla kakun sisään herkullisen raidan, joka paljastuu, kun kakusta leikkaa ensimmäisen palan. Anna mielikuvituksen lentää ja kokoa vaikka useammasta kuivakakusta majesteetillinen rakennelma.

Koristele näyttävästi

Kauniisti kuorrutetulla kuivakakulla voi korvata juhlissa jopa täytekakun. Värjää tomusokerikuorrute elintarvikevärillä ja ripottele päälle runsaasti erimuotoisia ja erivärisiä nonparelleja. Tämä kakku on juhlien keskipiste.

Keittiössä nyt
Pääsiäisen parhaat parsaherkut
Keittiössä nyt
Rouhea brunssi kotona
Keittiössä nyt
Kuusi parasta pastaa