Ulkoliikuntapaikat lähelläsi – monipuolinen treeni ruokkii tavoitteitasi

Tee treeni vaihteeksi ulkona! Raikas ilma ja monipuoliset lajivaihtoehdot pitävät vireessä.

Ulkona liikkuminen on paitsi virkistävää, myös hyväksi terveydelle. Lisäksi vaihtoehtoja ulkona tehtävään treeniin on lähes rajattomasti: joka kaupungista löytyy ulkokuntosaleja ja liikuntapuistoja, skeittipuistoja ja erilaisia juoksuratoja.

Mistä inspiraatiota sporttaamiseen?

Liikunnan riemun esteenä saattaa silti olla toisinaan inspiraation puute: sisätiloissa kuntoilu tuntuu tunkkaiselta, ja treeni tuntuu toistavan itseään viikosta toiseen. PROfeel FitFInder toi helpon ratkaisun kaikkien ulottuville: sivusto kokoaa yhteen innostavat ja monipuoliset ulkoliikuntapaikat kaikkialta Suomesta. Helposti puhelimellakin selailtavalta sivulta näkee kätevästi kartasta ulkoliikuntapaikkoja laidasta laitaan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kaupungin kauneimmaksi kehuttu lenkkipolku tai sopivan haastava frisbeegolfrata?

Löydä loputonta inspiraatiota treenaamiseen ympäri Suomea.

PROfeel FitFinder

Tutustu kaupunkiin lenkkeillen

Juoksu on yksi suosituimpia ilmaisia liikuntamuotoja, joka kehittää kuntoa monella tapaa. Eniten tehoa juoksusta saa irti vaihtelemalla maastoa tasaisesta mäkiseen. Eri lenkkipolkujen hölkkääminen pitää myös mielen virkeänä, ja ylläpitää intoa harrastamiseen. FitFinder on pullollaan hyviä vinkkejä eri juoksureiteistä ympäri Suomea, mikä tarjoaa hauskan mahdollisuuden ottaa kaupunki haltuun lenkkeillessä. Pururatojen, kauniiden rantareittien sekä metsäpolkujen lisäksi monista kaupungeista löytyy eri pituisia kuntoportaita, joissa juoksemalla saa nostettua sykkeitä entisestään. Klikkaa tästä tutustumaan Suomen upeimpiin lenkkipaikkoihin!

Maauimala, juoksurata vai skeittipuisto – mikä laji on sinun valintasi?

Ympäri Suomea löytyy lukuisia erilaisia ulkoliikuntapaikkoja, joissa treenata ilmaiseksi yksin tai seurassa. Monipuoliset mahdollisuudet liikkumiseen pitävät motivaatiota yllä, ja parhaimmillaan uuden lajin kokeileminen ei vaadi esimerkiksi kalliita välinehankintoja. Erilaiset lenkkimaastot sopivat sekä kävelijöille että juoksijoille, ja erilaisilla ulkoliikuntasaleilla voi treenata eri lihasryhmiä monipuolisesti. Vaihtuvat vuodenajat tuovat myös variaatiota kuntoiluun, kun tekojäät ja hiihtoladut aukeavat – kesällä taas maauimalat kutsuvat nauttimaan liikunnan ilosta.

Variaatio kehittää kuntoa ja pitää intoa yllä

Eri ulkoliikuntapaikoissa treenaaminen tuo urheiluharrastukseen variaatiota. Koska ulkona treenaaminen on pääsääntöisesti ilmainen harrastus, kynnys uuden kokeiluun on matalalla. Myös treenin haastavuutta ja kestoa on helppo vaihdella. Nopeatempoinen ja tehokas HIIT-treeni onnistuu, vaikka puiston penkkiä hyödyntäen. Tästä artikkelista pääset tutustumaan helppoon HIIT-treeniin, joka takuulla tuo hien pintaan vartissa!

Oli kuntotaso tai suosikkilaji mikä hyvänsä, FitFinderista löytyy lähes loputon määrä kiinnostavia ulkoliikuntapaikkoja.

Tehokas ja nopea kehopainotreeni sopii myös kiireiselle.

Kuinka paljon tulisi liikkua & -syödä proteiinia?

Säännöllinen liikunta luo hyvän pohjan terveydelle. Sykettä nostava kestävyysliikunta sekä lihasvoimaa kehittävä treeni täydentävät toisiaan, ja eri lajien vuorottelu tekee meille hyvää. Suorituksen kestolla ei niinkään ole merkitystä: pääasia, että löytää itselleen mieluisan liikunnan muodon, jotta into harrastamiseen säilyy. Liikuntasuosituksista löydät lisätietoa täältä.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu myös riittävästä unesta, kehonhuollosta sekä monipuolisesta ravinnosta. Erityisesti proteiinia tarvitaan lihasmassan ylläpitämiseen ja kasvuun, ja tähän esimerkiksi PROfeel-tuotteet ovat oiva valinta.

Lue lisää liikkujan ravitsemuksesta tästä linkistä.

Runsasproteiiniset ja herkulliset PROfeel -tuotteet täydentävät kuntoilijan ruokavaliota.

Monipuolinen ulkoliikunta on paitsi hauskaa, myös oiva tapa pitää huolta terveydestään. PROfeel FitFinder tarjoaa runsaasti erilaisia ideoita lukuisista liikuntamuodoista, joita voi kokeilla matalalla kynnyksellä. Klikkaa täältä tutustumaan sivuun ja lisää oma suosikkipaikkasi kuntoiluun!