Löydä ulkoliikuntapaikat lähelläsi – monipuolinen treeni ruokkii tavoitteitasi

Tee treeni vaihteeksi ulkona! Raikas ilma ja monipuoliset lajivaihtoehdot pitävät vireessä.

Ulkona liikkuminen on paitsi virkistävää, myös hyväksi terveydelle. Lisäksi vaihtoehtoja ulkona tehtävään treeniin on lähes rajattomasti: joka kaupungista löytyy ulkokuntosaleja ja liikuntapuistoja, skeittipuistoja ja erilaisia juoksuratoja.

Mistä inspiraatiota sporttaamiseen?

Liikunnan riemun esteenä saattaa silti olla toisinaan inspiraation puute: sisätiloissa kuntoilu tuntuu tunkkaiselta, ja treeni tuntuu toistavan itseään viikosta toiseen. Innostavia ja monipuolisia ulkoliikuntapaikkoja löytyy ympäri Suomen. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kaupungin kauneimmaksi kehuttu lenkkipolku tai sopivan haastava frisbeegolfrata?

Tutustu kaupunkiin lenkkeillen

Juoksu on yksi suosituimpia ilmaisia liikuntamuotoja, joka kehittää kuntoa monella tapaa. Eniten tehoa juoksusta saa irti vaihtelemalla maastoa tasaisesta mäkiseen. Eri lenkkipolkujen hölkkääminen pitää myös mielen virkeänä, ja ylläpitää intoa harrastamiseen. Vaihtelua lenkille saat etsimällä uusia reittejä ja lisäämällä treeniin vaikka kuntoportaat, jos lenkkipolkusi varrelta sellaiset löytyy. Portaita kavutessa saat nostettua sykkeitä entisestään. Kotimaanmatkailija ottaa tietenkin uuden ympäristön halutuun lenkkeillessä. Onko valintasi kaunis rantareitti, pururata vai polkujuoksu?

Maauimala, juoksurata vai skeittipuisto – mikä laji on sinun valintasi?

Ympäri Suomea löytyy lukuisia erilaisia ulkoliikuntapaikkoja, joissa treenata ilmaiseksi yksin tai seurassa. Monipuoliset mahdollisuudet liikkumiseen pitävät motivaatiota yllä, ja parhaimmillaan uuden lajin kokeileminen ei vaadi esimerkiksi kalliita välinehankintoja. Erilaiset lenkkimaastot sopivat sekä kävelijöille että juoksijoille, ja erilaisilla ulkoliikuntasaleilla voi treenata eri lihasryhmiä monipuolisesti. Vaihtuvat vuodenajat tuovat myös variaatiota kuntoiluun, kun tekojäät ja hiihtoladut aukeavat – kesällä taas maauimalat kutsuvat nauttimaan liikunnan ilosta.

Ulkoliikunta on loistava vaihtoehto, oli kuntotaso tai suosikkilaji mikä hyvänsä.

Tehokas ja nopea kehopainotreeni sopii myös kiireiselle.

Variaatio kehittää kuntoa ja pitää intoa yllä

Eri ulkoliikuntapaikoissa treenaaminen tuo urheiluharrastukseen variaatiota. Koska ulkona treenaaminen on pääsääntöisesti ilmainen harrastus, kynnys uuden kokeiluun on matalalla. Myös treenin haastavuutta ja kestoa on helppo vaihdella. Nopeatempoinen ja tehokas HIIT-treeni onnistuu, vaikka puiston penkkiä hyödyntäen. Tästä artikkelista pääset tutustumaan helppoon HIIT-treeniin, joka takuulla tuo hien pintaan vartissa!

Ulkoliikunta on loistava vaihtoehto, oli kuntotaso tai suosikkilaji mikä hyvänsä.

Kuinka paljon tulisi liikkua & -syödä proteiinia?

Säännöllinen liikunta luo hyvän pohjan terveydelle. Sykettä nostava kestävyysliikunta sekä lihasvoimaa kehittävä treeni täydentävät toisiaan, ja eri lajien vuorottelu tekee meille hyvää. Suorituksen kestolla ei niinkään ole merkitystä: pääasia, että löytää itselleen mieluisan liikunnan muodon, jotta into harrastamiseen säilyy. Liikuntasuosituksista löydät lisätietoa täältä.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu myös riittävästä unesta, kehonhuollosta sekä monipuolisesta ravinnosta. Runsasproteiiniset ja herkulliset Valio PROfeel -tuotteet täydentävät kuntoilijan ruokavaliota. Proteiinia tarvitaan erityisesti lihasmassan ylläpitämiseen ja kasvuun, ja tähän Valio PROfeel-tuotteet ovat oiva valinta.

Lue lisää liikkujan ravitsemuksesta tästä linkistä.

Ruoki tavoitteitasi entistäkin herkullisemmin!

Valio PROfeel® proteiinimousse suklaa sopii täydellisesti treenipäiviin ja hetkiin, jolloin haluat nautiskella terveellisemmin.

Tutustu tuotteisiin

Ilmastoviisaat pakkaukset

Nämä proteiinirahkat löydät jo kartonkipakkauksissa ja lisää tulee koko ajan!

Lue lisää
Monipuolinen ulkoliikunta on paitsi hauskaa, myös oiva tapa pitää huolta terveydestäsi!

Sinua voisi kiinnostaa myös...

Proteiini
Proteiinilaskuri
Urheilu ja ravinto
Intervalleilla vaihtelua juoksulenkkiin
Urheilu ja ravinto
Mistä proteiinia liikkujalle?