Usein kysyttyä Mifusta

Mistä Mifu on tehty?

Valio MiFU® tuotteet ovat käyttövalmiita ja lihattomia proteiinituotteita lämpimään ruoanlaittoon. Mifua on saatavilla eri muodoissa: vegepihvinä, jauhiksena, suikaleena ja rakeena. Valio MiFU® jauhis ja suikaleet on valmistettu kotimaisesta maidosta ja maitoproteiinista. Lisäksi mukana on mausteita, kuten suolaa. Katso tarkemmat tuotetiedot › Ruokarakeet on valmistettu kotimaisesta maidosta. Ruokarakeiden mukana on kastike, joka sisältää rypisöljyä ja mausteita, kuten suolaa ja yrttejä. Katso tarkemmat tuotetiedot › Valio MiFU® vegepihvit ovat täysin kasviperäisiä, ja niitä voit käyttää kuten jauhelihapihviä. Katso tarkemmat tuotetiedot.

Kenelle Mifu tuotteet on tarkoitettu?

Kenelle tahansa, joka kaipaa vaihtelua tuttuihin ruokiin! Maito- ja kasviproteiini takaa, että ruoasta tulee myös vatsa täyteen. Uuden kokeilemisen pitää olla mielestämme helppoa. Siksi kaikki Valio MiFU® tuotteet voi lisätä ruokaan sellaisenaan eikä niiden pannulla ruskistamiseenkaan mene kuin muutama minuutti.

Missä Mifu valmistetaan?

Valio MiFU® suikaleet, jauhis ja vegepihvit valmistetaan Valion meijerissä Vantaalla, ruokarakeet Seinäjoen meijerissä.

Mistä Mifu löytyy kaupasta?

Tuotteiden sijoittelussa on kauppakohtaisia eroja. Ruokarakeet löytyvät yleensä ruoanvalmistusjuustojen hyllystä. Suikaleet ja jauhiksen löydät samasta hyllystä kuin lihajalosteet. Osa kaupoista on koonnut kaikki kasvisruokailijoille sopivat vaihtoehtoiset proteiinin lähteet ja lämpimän ruoanlaiton raaka-aineet omaan hyllyyn.

Miten laitan ruokaa Mifusta?

Ruoanlaitto Valio MiFU® tuotteilla on helppoa, Mifu ruokarakeet, jauhiksen ja suikaleet voit lisätä ne ruokaan sellaisenaan. Parhaimmillaan Mifu on kuitenkin pannulla ruskistettuna. Käytä jauhista resepteissä jauhelihan tapaan ja suikaleita kanasuikaleiden tapaan. Vegepihviä voit käyttää kuten jauhelihapihviä, ja sitä voit myös muotoilla, kuten litistää tai pyörittää pyöryköiksi. Ruokarakeet sopivat lämpimiin ruokiin papujen tai tofun tapaan. Lisää vinkkejä Mifulla kokkailuun löydät täältä. Katso myös kaikki maukkaat Mifu reseptimme.

Voiko Mifua syödä sellaisenaan vai täytyykö se kypsentää ensin?

Mifu ruokarakeet, suikaleet ja jauhis voidaan lisätä lämpimiin ruokiin sellaisenaan. Parhaimmillaan ne ovat kuitenkin pannulla paistettuna ja lämpimään ruokaan lisättynä. Vegepihvin taas valmistat helposti pannulla kuten jauhelihapihvin. Sellaisenaan syötäväksi Mifu tuotteita ei ole suunniteltu.

Kuinka kauan Mifu säilyy avattuna jääkaapissa? Voiko sitä pakastaa?

Avattu ruokaraepakkaus säilyy jääkaapissa 5–8 päivää, kun taas suikaleet ja jauhis säilyvät jääkaapissa avattuna 2 päivää. Vegepihvi säilyy avatussa pakkauksessa kypsentämättömänä yhden päivän. Mifu tuotteet voidaan pakastaa sellaisenaan ja ne toimivat sulatuksen jälkeen ruoanlaitossa hyvin. Myös niistä valmistetun ruoan voi hyvin pakastaa ja syödä myöhemmin.

Tuleeko Mifusta kylläiseksi?

Mifu suikaleet ja jauhis sisältävät 24 % maitoproteiinia ja ruokarakeet 14 %. Esimerkiksi sika-nautajauhelihassa proteiinia on keskimäärin 17 % ja marinoiduissa kanasuikaleissa 16 %. Mifu vegepihvi sisältää herneproteiinia 15 %. Proteiini on yksi neljästä energiaravintoaineesta rasvan, alkoholin ja hiilihydraattien ohella. Näistä neljästä proteiini tuottaa eniten kylläisyyden tunnetta.

Maistuuko Mifu lapsille?

Valio Mifu tuotteet, etenkin Valio MiFU® jauhis ja Original-makuiset ruokarae ja suikaleet, ovat miedon makuisia ja sopivat siksi moneen makuun ja ruokaan. Lapsiperheissä suosittuja reseptejä ovat esimerkiksi Mifu jauhis makaronilaatikko, hyvä pasta ja lämmin Mifu wrap. Mifu vegepihvi on maultaan ja koostumukseltaan lähellä jauhelihapihviä, joten se sopii moneen tuttuun lastenkin suosikkiruokaan.

Sopiiko Mifu kasvissyöjille? Entä vegaaneille?

Mifu tuotteet sopivat lakto-vegetaristeille eli kasvissyöjille, joiden ruokavalioon kuuluvat myös maitotuotteet. Mifusta saa esimerkiksi B12-vitamiinia, jota kasvisruokavaliossa voi olla haastavaa saada riitttävästi. Koska Mifu ruokarae, suikaleet ja jauhis tehdään maidosta, se ei sovi vegaaneille. Mifu vegepihvi on täysin kasvipohjainen, joten se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

Kuinka paljon Mifu sisältää proteiinia?

Suikaleissa ja jauhiksessa proteiinia on 24 grammaa sadasta ja ruokarakeessa 14 grammaa sadasta. Näiden Mifu tuotteiden proteiini on maitoproteiinia, joka on ravitsemuksellisesti erittäin korkealaatuista. Maitoproteiinit sisältävät runsaasti kaikkia elimistön tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja. Maitoproteiini imeytyy hyvin ja se käytetään tehokkaasti hyväksi elimistössä. Lue lisää maitoproteiinista täältä. Mifu vegepihvi sisältää herneproteiinia 15 gramma sadasta.