Valio juustoviipaleet taipuvat monenlaiseen evääseen

Mikään ei ole helpompi välipala, kuin viipale suosikkijuustoa leivän päälle. Juustoviipaleiden monikäyttöisyys ulottuu kuitenkin laajemmalle: niistä saa helppoa ruokaisuutta salaatteihin ja täyteläistä makua vaikkapa hampurilaisiin.

Jo vuodesta 1970 myynnissä olleet Valio Kippari® sulatejuustoviipaleet ovat sopivan savuisen makunsa ansiosta valloittanut monien sydämet. Lukuisat maistuvat Valio juustot löytyvät valmiina viipaleina, halusitpa sitten miedompaa kermajuustoa tai voimakkaampaa emmentalia viipaleina.

Juustohöylän uupumisesta ei maukkaan juuston mukaan ottaminen ole kiinni.

Poimi oma suosikkibrändisi, löydä ihana uutuus tai vanha rakkaus

Valmiiksi pakattuja juustoviipaleita on saatavissa todella monista Valio juustoista. Uusimpina tulokkaina valmiissa viipaleissa löytyvät Valio Kippari® Pippurinen sekä täyteläinen Valio Polar®. Olipa oma suosikkisi sitten juuri Valio Oltermanni®, voimakas Valio Mustaleima™ emmental, mieto ja monipuolinen sulatejuusto Valio Aamupala® tai vaikkapa joku juustoklassikoista, Valio Salaneuvos®, Valio Turunmaa®, Valio Finlandia™ tai Valio Luostari® - kaikista näistä on olemassa helposti mukaan otettava viipalevaihtoehto.

Nyt siis hyvä juusto kuuluu ihan jokaiselle mökkimatkalle, eväsretkelle tai mihin tahansa, missä valmiita viipaleita haluatkaan käyttää. Juustohöylän uupumisesta ei maukkaan juuston mukaan ottaminen ole kiinni. Valion juustoviipaleita on helppo ja nopea käyttää. Niissä on helposti avattava ja uudelleensuljettava pakkaus, jossa viipaleet säilyvät hyvin. Viipalevalikoiman eri pakkauskoot ja juustotyypit tarjoavat sopivan vaihtoehdon eri tarpeisiin ja tilanteisiin. Tästä näet koko viipalevalikoiman.

Kylmän tai lämpimän leivän välissä – ja ihan rehellisesti sellaisenaankin

Erilaiset täytetyt leivät patongeista toasteihin ovat herkkuja, jotka saavat hetkessä maukkaan täytteen valmiista juustoviipaleista. Ei kuitenkaan kannata unohtaa, että juustoviipaleet ovat maukkaita ja terveellisiä välipaloja ihan sellaisenaankin – etenkin hiilihydraattitietoista ruokavaliota noudattaville. Jos kuitenkin haluat nauttia juustosi leivän kera, välipala- ja retkiklassikkoja ovat kylmät leivät. Retkieväinä ne täytetään kotona ja nautitaan piknikillä tai muuten vain luonnon helmassa. Kokeile oman maun mukaan suosikkijuustoa leivän välissä muiden lempitäytteiden kanssa, tai ota mallia Juusto-melonipatongeista, Eväsleivästä tai Välipalavoileivästä. Ei ehkä ihan retkireppuun, mutta vaikkapa kotona isompaan nälkään toimii herkullinen Koekeittiön club sandwich.

Uunin tai voileipägrillin avulla valmistetuissa leipäherkuissa juusto sulaa herkulliseksi täytteeksi muiden valittujen raaka-aineiden kanssa. Paahtoleivästä valmistetut toastit ovat klassisia herkkuja kaikenikäisten makuun.Juustotoast on kestosuosikki, mutta mukavaa vaihtelua saat kokeilemalla välillä vaikkapa Toast-rullia. Hieman kansainvälistä ulottuvuutta keittiöön loihdit helposti muuntamalla lämpimät toastit quesadilloiksi. Meksikolainen pikkuruoka on helppo ja nopea valmistaa. Kokeile Kinkku-rucola quesadilloja tai varioi quesadillojen täyte oman lempijuustosi ja täytteittesi mukaan.

Ulkonäköä ja täyteläisyyttä salaatteihin

Valmiit juustoviipaleet eivät istu yksin leipien väliin, vaan niillä koristelet ja tuot ruokaisuutta myös salaatteihin. Rullaamalla viipaleita koristeiksi salaatin päälle saat ulkonäön lisäksi miellyttävän suolaisen yllätyksen salaatin pinnalle. Miksei juustoviipaleilla voi koristella muitakin suolaisia herkkuja kuten vaikkapa voileipäkakkuja. Tässä muutama käyttövinkki kotikeittiöihin: