Valion marjakeitot ovat suomalaisten suosikkeja

Marjakeitto on välipalaklassikko, joka maistuu suomalaisille vuodesta toiseen. Valion marjakeitot ovat Suomen rakastetuimpia. Ne valmistetaan kokonaisista marjoista Helsingin Pitäjänmäellä, jo 1980-luvun alusta lähtien.

Makutestin voittaja

Marjakeitoissa suomalaisille maistuvat parhaiten perinteiset maut, kuten mustikka ja mansikka. Kesällä 2018 tehdyn makutestin mukaan parhaat mustikka- ja mansikkakeitot löytyvät Valiolta, niin sokeroituna kuin sokeroimattomana versiona.

Valion toteuttamassa makutestissä Valion keittoja vertailtiin muiden valmistajien keittoihin.* Maistajat tiesivät, mitä keittoa he kulloinkin maistoivat, eli kyseessä ei ollut sokkotesti. Valion keitot olivat vastaajien mielestä selkeästi parhaimman makuisia: mustikkakeittoa maistaneista tätä mieltä oli 52 % vastaajista, sokeroimatonta versiota maistaneista 44 % vastaajista, mansikkakeittoa maistaneista 56 % vastaajista ja sokeroimatonta mansikkakeittoa maistaneista 83 % vastaajista.

Valion marjakeitot tehdään kokonaisista marjoista, mikä näkyi myös testin tuloksissa. Ne erottuivat muista sopivan makeina, raikkaina, luonnollisen ja tasapainoisen makuisina. Lisäksi kiitosta saivat täyteläinen ja samettinen rakenne sekä aito marjojen maku.

Muita suomalaisten suosikkimakuja ovat vadelma ja kuidulla täydennetty karviais-boysenmarjakeitto. Talveen kuuluu ehdottomasti luumu-rusinakeitto.

Aitoja makuja Pitäjänmäeltä

Kaikki Valion marjakeitot tulevat Valion Pitäjänmäen tehtaalta, joka sijaitsee vain vartin junamatkan päässä Helsingin keskustasta. Samassa paikassa tehdään myös Valion mehut. Huolella valituista hedelmistä ja marjoista syntyy vuosittain kymmeniä miljoonia litroja suomalaisten suosikkimehuja ja keittoja. Marjakeittoja löytyy moneen lähtöön: luomuna, makeutusaineettomana ja sokeroimattomana, ja maailman tutkituinta maitohappobakteeria sisältävinä Valio Gefilus® marjakeittona. Katso kaikki maut täältä.

Marjakeitosta on moneksi

Marjakeitto on mainio välipala joko sellaisenaan tai puuroon, rahkaan tai jogurttiin yhdistettynä. Tehosekoittimessa siitä syntyy nopea smoothie. Sokeroimattomat marjakeitot ovat etenkin terveystietoisten ja paljon liikkuvien suosiossa. Tässä muutamia ideoita aamu-, väli- ja iltapalalle:

Marjakeitto on myös hyvä pohja tuorepuurolle, minkä lisäksi sitä voi käyttää myös leivonnassa. Siitä syntyy kiille mustikkajuustokakulle tai täyte marjaisalle pokekakulle.

* Lähde: Taloustutkimus, Marjakeittojen makutesti – brändimaisto (5–6/2018, n=120–122)

Reseptivinkkejä