Anna
Valio Koekeittiö
Reseptejä työkseen kehittelevä Anna ammentaa ideansa ajankohtaisista ruokailmiöistä.
Uunilohi on vuodesta toiseen suomalaisten rakastetuin ja haetuin arkiruokaresepti. Näillä vinkeillä valmistat juuri sellaisen uunilohen, joka on sinulle mieluisin!
Uunilohi on suomalaisten suosikkiresepti. Ei ole kuitenkaan olemassa vain yhtä oikeaa tapaa valmistaa uunilohta, vaan koulukuntia on monia: toiset haluavat uunilohen olevan juuri ja juuri kypsä, vielä hiukan punertavan mehevä, toisilla on mielessään rapsakaksi paistettu lohi ja kolmannella jotain siltä väliltä.
Osa haluaa kastikkeen valmistuvan uunilohen rinnalla uunissa, toiset haluavat uunilohen sellaisenaan yksinkertaisesti maustettuna ja kolmannet hyödyntävät uunin lämpöä valmistamalla koko aterian samassa vuoassa.
Olipa tyylisi mikä tahansa, näillä vinkeillä onnistut!
Kun lapsiperheessä tarjoillaan kalaa, vähäruotoinen lohi löytää usein tiensä uuniin. Perinteinen uunilohi pitää pintansa, mutta kannattaa kokeilla myös bataattista versiota tai tarjoilla lohi kananmunakastikkeen kera!
Uunilohen valmistaminen on helppoa ja lopputulos varmasti herkullinen. Uunilohi on myös siitä erinomainen ruokalaji, että sitä voi valmistaa niin monella eri tapaa – esimerkiksi smetanan kanssa, kermalla tai ilman, nyytissä sekä tietenkin erilaisten, maun mukaisten kasvisten kera. Maustetut kermat ovat arkikokin ystäviä.