Kirkastettu voi - näin helposti se onnistuu

Kirkastettua voita on helppo valmistaa itse. Kirkastettu voi kestää kuumuutta tavallista voita paremmin, ja sopii siten mainiosti esimerkiksi kalan paistamiseen.

Kirkastettu voi on mitä mainioin paistorasva, sillä se kestää kuumuutta tavallista voita paremmin. Kirkastetulla voilla vältät pannulta kimpoilevat rasvaroiskeet, ja takaat herkullisen maun. Kirkastettu voi sopii siten hyvin esimerkiksi kalan ja blinien paistamiseen. Voin kirkastuksesta jäljelle jääneen heran voi upottaa vaikkapa taikinaan.

Näitä tarvitset

Näin se käy

  1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Kuori vaahto pinnalta ja anna jäähtyä hetki, jotta hera painuu kattilan pohjalle.
  3. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varoen erilliseen astiaan ja käytä paistorasvana.

Kokeile kirkastettua voita vaikkapa näissä

Oppitunti
Näin valmistuu ruskistettu voi ja voivaahto
Oppitunti
Yllättävän helppoa! Näin keität täydelliset uppomunat
Oppitunti
Jännittääkö kinuskin valmistaminen? Näillä opeilla onnistut