Kun kevätaurinko paistaa, pöytään tekee mieli kattaa jotain keveää, raikasta ja kirpeää. Kokeile näitä reseptejä, ja pääset uuden, herkullisen vuodenajan makuun.
Salaatteja, raikasta kalaa ja kirpeää piirakkaa. Keväällä tekee mieli kevyttä ja virkistävää ruokaa, jossa pääosaan pääsevät raikkaat kasvikset ja hedelmät. Kun aurinko lämmittää, monille maistuvat taas kylmänä tarjottavat ruoat, kuten piirakat ja salaatit. Kokeile näitä yhdeksää keväistä reseptiä.
Kanan jauhelihasta paistettavat pullat solahtavat täydellisesti keltaisen orzo-pastan joukkoon. Jyväpastaksikin kutsuttu orzo muistuttaa riisiä ja siitä saa ihanan, risottomaisen paistoksen. Pasta kypsennetään valmiiksi yhdessä padassa, ja päälle lisätään paistetut kanapullat.
Avokadolla, salaattijuustokuutioilla ja uppomunalla täytetty brunssipiirakka on ihanan raikas ilmestys brunssipöydässä. Pinnalle ripotellut versot, yrtit ja siemenet sekä avokadolle pirskotettu limemehu ja chilihiutaleet viimeistelevät aamiaisherkun.
Klassinen sitruunapasta onnistuu arkiversiona puolessa tunnissa. Inkivääri, hunaja, kurkuma ja raastettu sitruunan kuori sekä mehu tuovat ihanan pirteän värin ja raikkaan maun pastaan. Viimeistele juustoraasteella ja lehtipersiljalla.
Rapea parsapiirakka syntyy juustoiselle pohjalle, joka päällystetään parsalla, crème fraîchella ja Koskenlaskija Ruoka & Dipillä. Mausteina toimivat simppelisti sitruuna ja mustapippuri. Tämä parsalle omistettu piiras sopii moneen ruokavalioon, sillä se tehdään gluteenittomalle pohjalle.
Mehevä pastasalaatti on kiva tarjottava juhliin, mutta se sopii myös hyvin esimerkiksi lounaaksi leivän kera tarjoiltuna. Salaatti on maistuva sekoitus raikkaita kasviksia, rapeaa kinkkua ja crème fraîchella mehevöitettyä pastaa.
Lohifileet saavat vuoassa kaverikseen herneitä ja sitruunaista kermaa, sekä parsaa tai esimerkiksi varsiparsakaalia. Ripottele päälle minttua tai muuta tuoretta yrttiä, ja kata pöytään riisin, ohralisäkkeen tai perunoiden kera.
Vuoden ensimmäisistä raparpereista on ihana tehdä pinnalta rapea ja keskeltä pehmeä piirakka. Tuorejuusto ja valkosuklaa pyöristävät raparperitäytteen maun hellän kirpeäksi. Pinnalle voi lorauttaa vielä inkiväärillä maustettua, vaahdotettua kermaa.
Valmiin muropohjan päälle koottava sitruunapiiras syntyy vain muutamista raaka-aineista. Täytteen kerma ja sokeri kiehautetaan ja maustetaan sitruunalla, ja kaadetaan paistetun pohjan päälle. Täyte hyytyy jääkaapissa valmiiksi.
Keväisen keltaisessa piiraassa maistuvat mango, passiohedelmä ja lupaus kesästä. Täyte sekoitetaan helposti maustetusta rahkasta, vaniljakreemistä ja tuoreista passiohedelmistä. Marenkipursotuksilla ja kaasupolttimella viimeistelty kakku ansaitsee kahvipöydässä ihailevia huokauksia.