Hyppää sisältöön
Keittiömestari Kalle Tannerin juhlava joulumenu

Sesonki

Keittiömestari Kalle Tannerin juhlava joulumenu

Rakastatko perinteisiä makuja ja uusia tapoja? Tässä joulumenussa on juuri sopivasti jotain tuttua ja jotain ihan uutta. Kokeile ja ihastu!

Kaunis alkuruoka tarjoillaan kulhossa

Kylmät kalat ja mädit kuuluvat joulun alkuruokapöytään. Lautasannosten sijaan tämä kylmäsavulohimoussea ja lohenmätiä yhdistävä teos tarjoillaan modernisti jaettavana kulhona pöydässä, jolloin koko pöytäseurue pääsee alusta asti hyvien hetkien jakamisen makuun.

Tutustu reseptiin: Kylmäsavulohimoussea, lohenmätiä, kananmunaa, mallasleipää ja tilliä

Pääruoaksi ankkaa

Monesta joulupöydästä löytyy hanhea tai ankkaa. ”Inspiroiduin siitä, miten joulun mausteet toimisivat ankan kanssa ja löytäisivät siten tiensä jo joulumenun pääruokaan. Myös punajuuri on joulupöydän klassikkoraaka-aine. Nyt punajuuret tarjoillaan lämpimänä. Fenkoli ja jogurtti tuovat kokonaisuuteen raikkautta”, Kalle kuvailee pääruoan makuja.

Tutustu reseptiin: Mausteista ankankoipea, paahdettua punajuurta ja fenkolia, fenkolijogurttia

Jälkiruoaksi luomava luumurahkaparfait

Jälkiruoan suunnittelussa lähdettiin liikkeelle Valio maustettu rahka luumu-kaneli -kausimaun jouluisesta makumaailmasta. Kalle halusi jälkiruoan olevan helppo, mutta juhlava. Rahka taipui luumurahkaparfait’ksi ja joulun aikaan sesongissa olevat sitrushedelmät appelsiini-inkiväärihillokkeeksi. Lopputuloksessa rapsahtelee lisäksi kanelinen marenki ja joulumakujen sinfoniaa täydentää suklaa-piparkakkuströsseli. Joko siellä on vesi kielellä?

Tutustu reseptiin: Luumurahkaparfait, inkiväärillä maustettua appelsiinia, kanelimarenkia, piparkakkua ja maitosuklaata

Etsi