Siirry sisältöön
Seeprakakku

Seeprakakku

Seeprakakku on raidallinen muunnos perinteisestä tiikerikakusta. Vaalea ja tumma kakkutaikina lusikoidaan vuokaan vuorotellen, jolloin kakkuun muodostuu seepran pystyraidat.

Seeprakakku

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Laita uuni päälle
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää Oivariini. Sekoita.
  3. Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kuiva-aineseos kakkutaikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  4. Ota puolet kakkutaikinasta erilleen. Siivilöi siihen kaakaojauhe. Sekoita.
  5. Kaada tai lusikoi vuokaan n 3 - 4 rkl:sta vaaleaa kakkutaikinaa. Lisää vaalean kakkutaikinan keskelle tummaa kakkutaikinaa ja taas vaaleaa.
  6. Jatka vuorotellen määrää vähitellen pienentäen, kunnes kaikki taikina on vuoassa. Jos haluat paksummat raidat, laita taikinaa vuokaan isompi määrä kerralla.
  7. Paista 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
  8. Kumoa hiukan jäähtyneenä.

Vinkki

Seeprakakun voi pakastaa. Pakkaa se hyvin kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 335 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 39,1 g
Rasva 17,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search