Rahka on tuorejuuston kaltainen tuote, mutta sitä keveämpi ja kirpeämpi. Itse asiassa maitorahka luokitellaankin tuorejuustoksi. Molempia voi käyttää herkullisten kakkujen ja piiraiden täytteissä yksinään tai yhteen sekoitettuna. Taikinoihin lisättynä Valio maitorahka tuo vienoa hapokkuutta ja kosteutta sekä täyteläistä makua.
Parhaat maitorahkareseptit ja vinkit onnistumiseen
Maitorahka on todella herkullista perinteisissä rahkaleivonnaisissa, kuten rahkapullissa ja piirakoissa. Maitorahka mehevöittää sämpylöiden lisäksi myös pannukakut.
Paistettaessa maitorahka vaatii ympärilleen munaa ja kermaa. Silloin se kestää kuumentamista ja kiinteytyy uunissa— esimerkiksi paistettu juustokakku valmistuu näin maitorahkasta.
Perinteinen rahkavoitaikina on suosittu pohja makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin, kuten pasteijoihin tai raparperipiiraaseen.
Rahkalla saa kermavaahtoon raikkautta ja kestävyyttä. Ota talteen tämä hyvä vinkki etenkin lämpiminä kesäpäivinä tarjoiltavien täytekakkujen kuorrutukseen!