Äidinmaitokorvikkeet/ vieroitusvalmisteet

Äidinmaito on parasta ravintoa pienelle lapselle. Imettämiseen ja imetykseen liittyviin ongelmatilanteisiin saat neuvoja ja ohjeita omasta neuvolastasi tai synnytyssairaalastasi.

Tärkeää huomioida!

Äidinmaito on parasta ravintoa pienelle lapselle. Imettämiseen ja imetykseen liittyviin ongelmatilanteisiin saat neuvoja ja ohjeita omasta neuvolastasi tai synnytyssairaalastasi. Lääkäri tai terveydenhuoltohenkilöstö neuvolassa antavat sinulle yksilöllistä ohjausta, jos harkitset äidinmaidonkorvikkeiden tai vieroitusvalmisteiden käyttöönottoa. Keskustele heidän kanssaan ennen käytön aloitusta. Imetys pitää yllä maidoneritystä, joten osittaiseenkin pulloruokintaan siirtyminen saattaa heikentää maidontuloa.

Noudata tarkoin pakkauksessa mainittuja valmistus- ja säilytysohjeita, kun tarjoat äidinmaidonkorviketta tai vieroitusvalmistetta. Se on lapsen terveyden kannalta tärkeää.

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus 1216/2007 säätelee äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita koskevaa tiedotusta ja markkinointia. Asetuksen mukaan vain terveydenhuollon ammattilaiset voivat antaa kuluttajille tietoa näiden tuotteiden ominaisuuksista ja käytöstä. Äidinmaidonkorvikkeiden ja vieroitusvalmisteiden pakkaus- ja ravintoarvomerkintätiedot voidaan kuitenkin esittää internet-sivustoilla (sosiaali- ja terveysministeriön asetus 267/2010).

Brändit

Tuotteet

0 kpl

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi