Valio poistaa varotoimenpiteenä myynnistä Valio Tuuti® äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita, joissa on parasta ennen -päiväys 14.6.2018. Pahoittelemme kuluttajille mahdollisesti aiheutunutta haittaa. Lue lisää...

Tärkeää huomioida!

Äidinmaito on parasta ravintoa pienelle lapselle. Imettämiseen ja imetykseen liittyviin ongelmatilanteisiin saat neuvoja ja ohjeita omasta neuvolastasi tai synnytyssairaalastasi. Lääkäri tai terveydenhuoltohenkilöstö neuvolassa antavat sinulle yksilöllistä ohjausta, jos harkitset äidinmaidonkorvikkeiden tai vieroitusvalmisteiden käyttöönottoa. Keskustele heidän kanssaan ennen käytön aloitusta. Imetys pitää yllä maidoneritystä, joten osittaiseenkin pulloruokintaan siirtyminen saattaa heikentää maidontuloa.

Noudata tarkoin pakkauksessa mainittuja valmistus- ja säilytysohjeita, kun tarjoat äidinmaidonkorviketta tai vieroitusvalmistetta. Se on lapsen terveyden kannalta tärkeää.

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus 1216/2007 säätelee äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita koskevaa tiedotusta ja markkinointia. Asetuksen mukaan vain terveydenhuollon ammattilaiset voivat antaa kuluttajille tietoa näiden tuotteiden ominaisuuksista ja käytöstä. Äidinmaidonkorvikkeiden ja vieroitusvalmisteiden pakkaus- ja ravintoarvomerkintätiedot voidaan kuitenkin esittää internet-sivustoilla (sosiaali- ja terveysministeriön asetus 267/2010).

Valio Tuuti® 2 maitopohjainen vieroitusvalmiste UHT

Valio Tuuti® 2 maitopohjainen vieroitusvalmiste UHT

Tärkeää! Äidinmaito on imeväisen parasta ravintoa. Neuvolassa ja synnytyssairaalassa annetaan vinkkejä ja ohjeita imettämiseen ja imetykseen liittyvien ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. Terveydenhuollon ammattilaiselta kannattaa pyytää yksilöllistä ohjausta ennen äidinmaidonkorvikkeen tai vieroitusvalmisteen käyttöönottoa. Valio Tuuti®2 vieroitusvalmistetta voidaan käyttää osana lapsen monipuolistuvaa ruokavaliota 6 kk iästä alkaen, jos lasta ei imetetä tai äidinmaitoa ei ole riittävästi. Tuotetta käytettäessä on tärkeää noudattaa pakkauksessa mainittuja käyttöohjeita. Vieroitusvalmiste ei sovellu alle 6 kk ikäiselle.

Tuotetiedot

Avaa/suljeTuotetiedot
Ainesosat

Hera (tuore maito*), vesi, maito*, laktoosi (maito*), rypsiöljy, auringonkukkaöljy, Mortierella alpina -öljy, kalaöljy*, emulgointiaine (auringonkukkalesitiini), vitamiinit (A, D3, E, K, tiamiini, riboflaviini, niasiini, pantoteenihappo, B6, biotiini, foolihappo, C), kivennäisaineet (kalsium, kalium, natrium, rauta, sinkki, kupari, jodi, seleeni, mangaani), tauriini, inositoli, nukleotidit. Tärkeää! Äidinmaito on parasta ravintoa pienelle lapselle. Imetykseen liittyviin ongelmatilanteisiin saat neuvoja omasta neuvolastasi. Terveydenhuoltohenkilöstö antaa yksilöllistä ohjausta, jos harkitset vieroitusvalmisteen käyttöönottoa. Vieroitusvalmiste soveltuu yli kuuden kuukauden ikäisen imeväisen ravinnoksi siten, että se muodostaa vain osan ruokavaliosta. Vieroitusvalmistetta ei saa käyttää rintamaidon sijasta alle kuuden kuukauden ikäiselle lapselle.

* Allergioita tai intoleransseja aiheuttavat aineet korostettu

Säilytystiedot

Säilytys: Ehjä, avaamaton pakkaus säilyy huoneenlämmössä Parasta ennen -päiväykseen asti. Säilytä avattu pakkaus jääkaapissa. Käytä tuote 2 vuorokauden kuluessa. Pakkauksen voi kierrättää keräyskartonkina.

Tuotteen käyttö

Vieroitusvalmiste soveltuu yli 6 kuukauden ikäisille lapsille, mikäli äidinmaitoa ei ole riittävästi tai lainkaan. Ravista pakkausta. Käytä laimentamattomana. Tarjoa huoneenlämpöisenä tai lämmitä seuraavasti: - vesihauteessa omassa pakkauksessaan tai tuttipullossa - mikroaaltouunissa tuttipullossa ilman tuttia (HUOM! Pakkausta ei saa laittaa mikroaaltouuniin) - sekoita tuote hyvin ja varmista, että se on syöntilämpöistä. Koemaista aina ennen tarjoamista. Heitä kertaalleen lämmitetty, syömättä jäänyt tuote pois. On tärkeää noudattaa käyttöohjeita. VAROITUS! Varmista, että korkki tai sen alla oleva sinettirengas ei ole lapsen ulottuvilla. Pieni korkki ja sinettirengas voivat olla vaarallisia alle 3-vuotiaille.
Ravistettava

Ravistettava Hyvää Suomesta (Joutsen) Nestepakkaus-kierrätysmerkki (NP)
Alkuperämaa Suomi
Valmistusmaa Suomi
Valmistaja Valio Oy, Turenki
Kotimaisuusaste 82
Pakkausten hävittämistapa
  • Kierrätä, lisätietoja www.rinkiin.fi

Ravintosisältö

Avaa/suljeRavintosisältö
Ravintosisältö (100 ml:ssa)
Energia kj 275 kJ
Energia kcal 66 kcal
Rasva 3,5 g
Josta tyydyttynyttä 1,1 g
Kertatyydyttymättömät rasvat 1,2 g
Monityydyttymättömät rasvat 0,7 g
Hiilihydraatit 7,3 g
Josta sokereita 7,3 g
Proteiini 1,2 g
Laktoosia 7,3 g
Vitamiinit (100 ml:ssa)
A-vitamiinia70 µg
D-vitamiinia1,3 µg
E-vitamiinia1,2 mg
K-vitamiinia0,007 mg
C-vitamiinia12 mg
Tiamiinia0,08 mg
Riboflaviinia0,15 mg
Niasiinia0,6 mg
B6-vitamiinia0,07 mg
Foolihappo12 µg
B12-vitamiinia0,2 µg
Biotiinia0,002 mg
Pantoteenihappoa0,5 mg
Kivennäisaineet (100 ml:ssa)
Natriumia18 mg
Kaliumia70 mg
Kloridia35 mg
Kalsiumia42 mg
Fosforia30 mg
Magnesiumia5 mg
Rautaa0,7 mg
Sinkkiä0,7 mg
Kuparia40 µg
Mangaania10 µg
Fluoridia10 µg
Seleeniä2,5 µg
Jodia14 µg
Allergioita tai intoleransseja aiheuttavat aineet
  • Kalat ja kalatuotteet
  • Maito ja maitotuotteet
Koostumustiedot (100 ml:ssa)
Nukleotideja 3,2 mg
Koliinia 11 mg
Inositolia 8 mg
Tauriinia 5 mg
Dokosaheksaeenihappoa 9 mg
Arakidonihappoa 9 mg
Lisäominaisuudet
  • GMO-vapaa - tuotantoketjussa ei käytetä muuntogeenisiä rehukasveja
  • homogenoitu
  • säilöntäaineeton
  • Omega-3-rasvahappojen lähde
  • pastöroitu

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi