Entistä parempi maito - Valio Plus™ maito

Terveys ja hyvä olo ovat asioita, jotka usein liitetään myös keskusteluun ruokavalioista.  Monet tuntuvat miettivän, mitä ja kuinka paljon tulisi laittaa ruokalautaselle ja lasiin saadakseen oikean määrän tarvittavia ravintoaineita. Hyvä ravitsemus ei kuitenkaan vaadi korkeampaa matematiikkaa. Esimerkiksi maitotuotteiden käyttö osana terveellistä ruokavaliota tuo jo paljon hyvää aterioihin.

Luonnollisia ravintoaineita helposti

Valio Plus™ maito on luonnollinen rasvaton maito, josta on helppo saada enemmän maidon tärkeitä ravintoaineita joka päivä. Se sisältää 50 % enemmän proteiinia kuin tavallinen rasvaton maito ja runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia. Maitoproteiini on hyvälaatuista ja sisältää kaikkia kasvun sekä kudosten uusiutumisen kannalta välttämättömiä aminohappoja.

Maito on erinomainen palautumisjuoma

Proteiinin tarve on yksilöllistä ja vaihtelee esimerkiksi iän ja liikuntatottumusten mukaan. Kaikki ihmiset kuitenkin tarvitsevat proteiinia, sillä hyvä lihaskunto ei ole tärkeää vain urheilijoille, vaan meille kaikille.

Maito ja maitotuotteet sisältävät luonnollisessa muodossa sopivat määrät palautumisessa tarvittavia ravintoaineita, kuten hiilihydraattia, proteiinia ja kivennäisaineita. Samalla kun proteiini korjaa liikunnan aikana lihaksissa syntyneitä vaurioita ja ylläpitää lihasten kuntoa, maitotuotteiden sisältämät hiilihydraatit täydentävät lihasten liikunnassa kuluttamia energiavarastoja ja kivennäisaineet, erityisesti natrium, auttavat korjaamaan nestetasapainoa.

Solutason hyvinvointia maitotuotteilla

Vesiliukoiset B-ryhmän vitamiinit ovat tärkeitä proteiinin muodostumisen ja solujen uusiutumisen kannalta. Esimerkiksi B12-vitamiini ja foolihappo ovat tärkeässä roolissa punasolujen muodostuksessa. Punasolut puolestaan vaikuttavat suorituskykyyn ja hapenottokykyyn.

Kalsium on luuston rakennusaine, jota jonka riittävä saanti on erityisen tärkeää lapset lapsille, kasvaville nuorille, raskaana oleville sekä ikääntyville ihmiset tarvitsevat reilummin. Muista, että tehokkain hidaste vanhuuden luukatoa eli osteoporoosia vastaan on hankkia mahdollisimman vahvat luut ennen keski-ikää ja ylläpitää luuston kuntoa.

D-vitamiini edesauttaa kalsiumin imeytymistä. Suomessa sitä on lisätty lisätty maitoihin ja muihin nestemäisiin maitovalmisteisiin jo vuodesta 2003 lähtien.

Kaikki maitotuotteet sisältävät luonnostaan runsaasti näitä tärkeitä ravintoaineita, mutta Valio Plus™ maidon avulla on kuitenkin helppoa varmistaa niiden saantia ruokavaliosta: se sisältää 50 % enemmän proteiinia kuin tavallinen rasvaton maito ja runsaasti kalsiumia, D-vitamiinia sekä B12-vitamiinia ja foolihappoa.

Valio Plus™ maito sopii monelle

Liikkujille:  luonnollinen, kotimainen, ravintoainerikas ja edullinen palautumisjuoma. Voimaharjoituksen jälkeen edistää lihasten palautumista ja tehostaa lihaskasvua. Kestävyysharjoituksen jälkeen täydentää lihasten hiilihydraattivarastoja ja korjaa nestetasapainoa.

Painonhallitsijoille

Oivallinen ruokajuoma ja välipala. Sisältää paljon ravintoaineita, mutta vain vähän energiaa.

Lapsille ja kasvuikäisille nuorille

Hyvä välipala- ja ruokajuoma, josta saa runsaasti enemmän kasvuvaiheessa tarpeellisia, luuston ja lihasten rakentumiselle välttämättömiä ravintoaineita, kuten hyvälaatuista proteiinia, kalsiumia ja D-vitamiinia.

Ikäihmisille

Sisältää enemmän maidon tärkeitä, ikäihmisen terveydelle keskeisiä ravintoaineita, jotka auttavat pitämään luuston ja lihakset kunnossa sekä siten ylläpitämään tasapainoa ja liikkumiskykyä.

Raskaana oleville ja imettäville äideille

Tarjoaa runsaasti äidin ja lapsen tarvitsemia ravintoaineita, kuten proteiinia, D-vitamiinia, kalsiumia ja foolihappoa.

Laktovegetaristeille

Tarjoaa maitotuotteita käyttäville kasvissyöjille erinomaisen mahdollisuuden lisätä hyvälaatuisen proteiinin, D-vitamiinin, kalsiumin ja B12-vitamiinin saantia – ravintoaineita, joita kasvisruokavaliosta saa niukemmin kuin sekaruokavaliosta.   

Kuinka paljon D-vitamiinia päivässä?

Pohjoisen sijaintimme vuoksi Suomessa on auringonvaloa riittävästi D-vitamiinin muodostukseen vain kesäkuukausien aikana. Tämän vuoksi ravinnosta saatavalla D-vitamiinilla on suuri merkitys. D-vitamiinia koskevat saantisuositukset ravinnosta vaihtelevat kohderyhmän mukaan 7,5 – 10 mikrogramman välillä.

Kaksi lasillista (5 dl) Valio Plus™ rasvatonta maitoa kattaa aikuisen päivittäisen D-vitamiinin ja kalsiumin saantisuosituksen tarpeen. Jos oman ruokavaliosi D-vitamiinin määrä askarruttaa, kokeile ruokapäiväkirjaa, joka kertoo päivän aikana syömiesi aterioiden yhteenlasketun D-vitamiinin määrän. Vaihtoehtoisesti voit myös tarkistaa tämän Valio CaDi® laskurilla.

Hyvänä vihjeenä helposta tavasta nostaa D-vitamiinin määrää ruokavaliossa, on ottaa Valio Plus™ maito mukaan ruoanlaittoon, sillä se kestää kevyen lämmittämisen ja soveltuu käytettäväksi niin leivonnassa, ruoanlaitossa kuin kahvin tai teen lisukkeenakin.
 

Nauti Valio Plus™ osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveellistä elämäntapaa.


Energiatarpeesi