HYLA® - pian 30-vuotias keksintö edelleen vahvassa iskussa

Sen jälkeen, kun tietoisuus laktoosi-intoleranssista oli 1970-luvun puolivälissä, Valion laboratoriossa alettiin tutkia maidon laktoosin entsymaattista pilkkomista. Nimi HYLA® viittaa sanoihin hydrolysoitu laktoosi. HYLA® tekniikka otettiin ensi kertaa käyttöön heran laktoosin pilkkomisessa. Tämä kuuluu edelleenkin tärkeisiin Valion tuotekehityksen innovaatioihin.

HYLA® Energa maitojauhe tuotiin markkinoille 1980, ensimmäinen iskukuumennettu HYLA® maito 1982.  Valmistuksen yhteydessä tuotteiden laktoosi pilkotaan glukoosiksi ja galaktoosiksi lisäämällä niihin laktaasientsyymiä. HYLA® käsitellyt tuotteet maistuvat hieman tavanomaisia makeammilta, koska glukoosi ja galaktoosi ovat laktoosia makeampia.

Kenelle HYLA® tuotteet sopivat?

HYLA® tuotteissa on laktoosia eli maitosokeria alle 1 %, joten ne soveltuvat hyvin monille laktoosi-intoleranteille, joille tavanomaisten maitotuotteiden käyttö aiheuttaa vatsaoireita.
1990-luvun lopulla Valio ryhtyi tutkimaan ja kehitti teknologian myös täysin laktoosittomien tuotteiden valmistusta varten.  Laktoosittomissa tuotteissa laktoosia on alle 0,01 %, ja ne soveltuvat yleensä myös herkimmille laktoosi-intolerantikoille.

Ensimmäinen Valio eila™ Laktoositon tuote, kevytmaitojuoma, lanseerattiin vuonna 2001. 
Tänä päivänä Valion valikoimassa on suuri määrä sekä täysin laktoosittomia että vähälaktoosisia HYLA® tuotteita.
 


Energiatarpeesi