Jogurtti sopii ruoanlaittoon

Jogurtti mielletään usein osaksi intialaisen tai nepalilaisen keittiön reseptejä. Maustamatonta jogurttia voi kuitenkin hyödyntää kotikeittiössä monella tavalla, esimerkiksi leivonnassa, marinoinnissa, kylmissä kastikkeissa ja juomissa.

Ihana uutuus ruokajogurtteihin: Valio kreikkalainen jogurtti

Samettisen pehmeä, ihanan täyteläinen: näillä sanoilla voi parhaiten kuvata uutta Valio kreikkalaista jogurttia. Uutuustuotetta voit käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa, mutta maistuu ihan sellaisenaankin välipalana. Täyteläinen koostumus kätkee sisäänsä 8 % rasvaa ja runsaasti proteiinia. Lisää päälle juoksevaa hunajaa ja matkaa ajatuksissasi Kreikan aurinkoon.

Jogurtti kuuluu aasialaiseen keittiöön

Etenkin intialainen ja nepalilainen keittiö käyttävät jogurttia monissa Eurooppaankin rantautuneissa suosikkiresepteissä. Eri tavoilla maustetut lassi-juomat valmistetaan jogurtista, ja liha-, kana- ja kasvisruoille sopivat monet jogurttiin tehdyt mausteiset kylmät kastikkeet eli raidat. Intialaisen keittiön korma- ja tandoori-kastikkeet ovat jogurttipohjaisia marinadikastikkeita. Ne saavat makunsa esimerkiksi inkivääristä, korianterista ja kookoksesta. 


Kokeile kotona vaikkapa seuraavia maukkaita aasialaisen keittiön reseptejä: Aloo Raita eli perunoita jogurttikastikkeessa Tandoorikana, Korianteri-limettiraita

Lassi

Lassi

TTTTT
b
0
h
816
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Gluteeniton
Vaikeusaste: helppo
o
5min

Valmistusaineet

4  dl Valio turkkilaista jogurttia
n. 4 dl Valio Eila® rasvatonta maitojuomaa
n. 1 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
jääpaloja

Valmistusohje

  • Mittaa jogurtti ja maito tehosekoittimeen. Lisää hunaja ja suola. Käynnistä sekoitin ja anna käydä, kunnes juoma on kuohkeaa, n. 30 sekuntia.

  • Lisää laseihin pari jääpalaa ja kaada lassi päälle. Tarjoa ruokajuomana intialaiseen tapaan.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Jogurtti leivonnassa ja jälkiruoissa

Jogurtti sopii erinomaisesti suolaisiin leivonnaisiin, ja tuo taikinaan miellyttävän maukkaan lisän. Lisäksi se käy rakenteeltaan erinomaisesti kylmiin makeisiin ja suolaisiin herkkuihin, kuten kakkuihin, jäätelöihin ja vaikkapa kylmiin kalaruokiin, tai kalan lisukkeeksi. Hyvä esimerkki on kalan kanssa tarjottava Wasabijogurtti. Hapokkaana tuotteena se tuo esille ja korostaa ruoan raaka-aineiden makuja. Paksua rakennetta voi notkistaa kylmissä kastikkeissa lisäämällä siihen tilkan Valio appelsiinitäysmehua tai maitoa. Tzatzikiin sitä ei tarvitse valuttaa. Jogurtti säilyy melko hyvin ja sitä kannattaakin pitää varalla jääkaapissa paitsi sellaisenaan nautittavaksi, myös ruoanlaittotarkoituksiin.

Kokeile Mustaherukka-jogurttimoussea

Mustaherukka-jogurttimousse

Mustaherukka-jogurttimousse

TTTyt
b
2
h
775
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Gluteeniton
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

4  dl  (200 g) mustaherukoita
1  dl sokeria
1  rkl mustaherukkalikööriä
1  prk  (3,3 dl) Valio Eila® vanhan ajan vaniljakastiketta laktoositon
3  dl Valio A+™ täyteläistä luonnonjogurttia
Koristeluun
1  dl  (50 g) mustaherukoita

Valmistusohje

  • Soseuta marjat. Lisää joukkoon sokeri ja likööri.

  • Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä jogurtin kanssa. Lisää joukkoon marjasose.

  • Nostele tai pursota mousse annosmaljoihin. Koriste marjoilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Jogurtti ruoanlaitossa osana lämpimiä ruokia tai salaatteja

Jogurtti taipuu mitä moninaisimpiin ruokalajeihin. Siitä saa mainion pohjan esimerkiksi normaalisti majoneesipohjaisiin salaatteihin, kuten Coleslaw-salaattiin, tai jogurttipohjaan voi rakentaa raikkaita kylmiä keittoja illallisen alkupalaksi tai kesäpäivien kylmiksi lounaiksi. Eikä marinadin tarvitse aina maistua Aasialta, jotta siihen voi hyödyntää jogurttia. Monenlaiset jogurttipohjaiset marinadit mureuttavat ja maustavat lihan omalla raikkaalla aromillaan. Poimi alta jogurttivinkkejä ja keksi lisää omia.

Poimi tästä jogurttivinkkejä ja keksi lisää omia: Porkkana-coleslaw ,Meloni-jogurttikeittoLohi-tomaatticouscous

Jogurtilla marinoitua porsasta

Jogurtilla marinoitua porsasta

TTTtt
b
2
h
1187
Runsaasti proteiinia
Laktoositon
Gluteeniton
Vaikeusaste: keskitaso
o
6h 50min

Valmistusaineet

1  kg porsaan ulkofileetä
2  tl suolaa
1  tl kokonaisia maustepippureita
1  tl kokonaisia mustapippureita
laakerinlehteä
Marinadi
2  dl Valio turkkilaista jogurttia
4 - 6 valkosipulin kynttä
2  tl timjamia
1  tl mustapippurirouhetta
1  tl suolaa
1  dl barbeque-kastiketta

Valmistusohje

Lihan keittäminen
  • Laita vesi ja mausteet kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää liha

  • Keitä noin 1 1/2 t ja anna lihan jäähtyä keitinliemessään hetken.

Marinadi
  • Sekoita marinadi. Kaada marinadi pussiin ja lisää liha hieman lämpimänä.

  • Tee pussin suuhun solmu tai sulje se kumilenkillä. Pyörittele pussia silloin tällöin ja säilytä sitä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Grillaus
  • Lämmitä grilli tasaiseksi. Pyyhi lihan pinnalta ylimääräinen marinadi pois.

  • Aseta liha grilliin ja grillaa pinta rapeaksi, kunnes liha on sisältäkin lämmintä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi