Juustokakku on juhlien klassikko

Mukavasti täyteläiseltä suussa tuntuva juustokakku on jälkiruoka, joka vie kielen mennessään. Muuntautumiskykyinen herkku syntyy uunilla tai ilman ja taipuu moneen eri makuun.

Hyydytetty täyte ja rapea keksipohja

Juhlien järjestäjälle lisäaikaa itse juhlapäivään voi tuoda jälkiruoalla, jonka voi valmistella melkein loppuun saakka jo edellisenä päivänä: tällainen on hyydyttämällä valmistettu juustokakku.

Uudet mustaherukan ja suklaan makuiset Valio Viola® tuorejuustot sopivat erinomaisesti suussa sulaviin hyydytettyihin kakkuihin. Niiden avulla valmistat kevään juhlasesongin parhaat tarjottavat, kuten herkullisen mustaherukkajuustokakun tai hauskan popcornkakun. Chia-vanukas sopii maukkaaksi jälkiruoaksi ja Irish coffee -juustokakku aikuisempaan makuun. Valio Viola® mustaherukka ja Valio Viola® suklaa ovat laktoosittomia, täyteläisen makuisia tuorejuustoja, joiden pehmeä koostumus tekee niiden sekoittamisesta erilaisiin massoihin helppoa.

Myös vanhat tutut sitruuna ja appelsiini maistuvat edelleen ja ihanat uutuudet kinuski ja vadelma, sopivat myös sellaisenaan juustokakkujen maustamiseen. Juustokakussa toimii tietenkin myös Valio Viola® maustamaton tuorejuusto, jonka ympärille saa rakennettua haluamansa makumaailman marjoilla, suklaalla tai hedelmillä.

SaveSave

Oikea rakenne juustokakkuun syntyy oikeasta kypsyysasteesta.

Olennaista hyydytetyssä juustokakussa on liivatteen käyttö: juustoinen täyte syntyy yleensä tuorejuuston ja kermavaahdon tai rahkan seoksesta, jonka moussemainen rakenne hyydytetään liivatteen avulla. Hyytymiselle pitää varata aikaa vähintään neljä tuntia, mielellään kuitenkin yön yli. Tämän voi käyttää hyödyksi: tee herkku koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä ja viimeistele haluamallasi tavalla juuri ennen juhlan alkua.

Monen mielestä ihanan rapea keksipohja syntyy muruksi hienonnetuista kekseistä ja sulasta voista. Jäähtyessään voi kiinteytyy ja pohjasta tulee hyvin koossa pysyvä – sekä ihanan maukas. Tällä tavalla valmistetusta juustokakusta tekee monipuolisen myös se seikka, että herkku taipuu niin suolaiseen kuin makeaankin toteutukseen. Täytteen ja keksipohjan muunneltavuus on vain mielikuvituksesta kiinni. Usko tai älä – hapankorppu toimii myös valloittavassa mustikkakakussa.

Uunissa paistettu juustokakku

Lusikallinen samettisen täyteläistä, uunissa ihanasti kypsynyttä juustokakkua – ehkäpä hillolla kruunattuna – on monen mielestä täydellinen pala nautintoa. Uunissa valmistetun juustokakun onnistumisen kannalta on olennaista olla tarkkana ohjeen kanssa ja noudattaa sitä huolella. Tarkkuus raaka-aineiden mittaamisessa on luonnollisesti tärkeää, mutta myös paistamiseen liittyy huomioitavia seikkoja.

Oikea rakenne juustokakkuun syntyy oikeasta kypsyysasteesta. Kannattaa siis tarkkailla kypsymistä etenkin paistamisen loppuvaiheessa. Kypsymiseen vaikuttaa niin uunin tehokkuus kuin kakkuvuokakin, joten ohjeiden paistoaikoihin ei kannata aikan kirjaimellisesti luottaa. Kauniin lopputuloksen aikaansaamiseksi pidä silmällä myös kakun pintaa ja pieta kakku tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Uusien Valio Viola® tuorejuustojen avulla valmistat myös herkulliset cake popsit, mustaherukka-tuorepasteijat sekä ihanan mustaherukkapiirakan.

SaveSave

Lisää herkullisia juustokakkureseptejä:


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi