Juustokakkupala vadelmakastikkeella

Juustokakku on juhlien klassikko

Juustokakku on monen suosikkikakku, joka yllättävän helppo valmistaa. Täyteläinen jälkiruoka vie kielen mennessään. Juustokakun voi valmistaa uunissa tai hyydyttämällä. Tuorejuustomakua vaihtamalla juustokakun luonne muuttuu.

Juustokakun hyydytetty täyte ja rapea keksipohja

Juhlien järjestäjälle lisäaikaa itse juhlapäivään voi tuoda jälkiruoalla, jonka voi valmistella melkein loppuun saakka jo edellisenä päivänä: tällainen on hyydyttämällä valmistettu juustokakku.

Valio Viola vadelma ja kinuski tuorejuustotKinuskin ja vadelman makuiset Valio Viola® tuorejuustot sopivat erinomaisesti suussa sulaviin hyydytettyihin kakkuihin. Niiden avulla valmistat kevään juhlasesongin parhaat tarjottavat, kuten vadelmajuustokakun tai kinuskijuustokakun. Chia-vanukas sopii maukkaaksi jälkiruoaksi ja kermalikööri-kinuskikakku aikuisempaan makuun. Valio Viola® tuorejuustot ovat laktoosittomia, täyteläisen makuisia tuorejuustoja, joiden pehmeä koostumus tekee niiden sekoittamisesta erilaisiin massoihin helppoa.

Myös vanhat tutut suklaa, vanilja, sitruuna ja appelsiini maistuvat edelleen ja sopivat myös sellaisenaan juustokakkujen maustamiseen. Juustokakussa toimii tietenkin myös Valio Viola® maustamaton tuorejuusto, jonka ympärille saa rakennettua haluamansa makumaailman marjoilla, suklaalla tai hedelmillä.

SaveSave

Täydellisessä juustokakussa on samettinen täyte ja rapea pohja

Juustokakkupala marjoillaHyydytetetyn juustokakun voi valmistaa jo edellisenä päivänä

Olennaista hyydytetyssä juustokakussa on liivatteen käyttö: juustoinen täyte syntyy yleensä tuorejuuston ja kermavaahdon tai rahkan seoksesta, jonka moussemainen rakenne hyydytetään liivatteen avulla. Hyytymiselle pitää varata aikaa vähintään neljä tuntia, mielellään kuitenkin yön yli. Tämän voi käyttää hyödyksi: tee herkku koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä ja viimeistele haluamallasi tavalla juuri ennen juhlan alkua.

Monen mielestä ihanan rapea keksipohja syntyy muruksi hienonnetuista kekseistä ja sulasta voista. Jäähtyessään voi kiinteytyy ja pohjasta tulee hyvin koossa pysyvä – sekä ihanan maukas. Tällä tavalla valmistetusta juustokakusta tekee monipuolisen myös se seikka, että herkku taipuu niin suolaiseen kuin makeaankin toteutukseen. Täytteen ja keksipohjan muunneltavuus on vain mielikuvituksesta kiinni.

Uunissa paistettu juustokakku

Lusikallinen samettisen täyteläistä, uunissa ihanasti kypsynyttä juustokakkua – ehkäpä hillolla kruunattuna – on monen mielestä täydellinen pala nautintoa. Uunissa valmistetun juustokakun onnistumisen kannalta on olennaista olla tarkkana ohjeen kanssa ja noudattaa sitä huolella. Tarkkuus raaka-aineiden mittaamisessa on luonnollisesti tärkeää, mutta myös paistamiseen liittyy huomioitavia seikkoja.

Oikea rakenne juustokakkuun syntyy oikeasta kypsyysasteesta. Kannattaa siis tarkkailla kypsymistä etenkin paistamisen loppuvaiheessa. Kypsymiseen vaikuttaa niin uunin tehokkuus kuin kakkuvuokakin, joten ohjeiden paistoaikoihin ei kannata aikan kirjaimellisesti luottaa. Kauniin lopputuloksen aikaansaamiseksi pidä silmällä myös kakun pintaa ja pieta kakku tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Valio Viola® tuorejuustojen avulla valmistat myös herkulliset cake popsit, mustaherukka-tuorepasteijat sekä ihanan mustaherukkapiirakan.

SaveSave

Parhaat paistetut juustokakut:

Lisää herkullisia juustokakkureseptejä:


Energiatarpeesi