Kesäherkkuja Valio maustetuilla rahkoilla – tältä maistuu kesä

Kesällä juhlitaan syntymäpäiviä, ristiäisiä, nimipäiviä, grillijuhlia, häitä ja muita sukujuhlia. Toisaalta syyksi juhlaan riittää myös pelkkä kaunis kesäpäivä tai halu piristää sadepäivää. Maustettujen rahkojen avulla saat loihdittua näyttäviä ja herkullisia kakkuja sekä leivonnaisia kesän juhliin.

Kesään kuuluvat herkkuhetket

Valion maustetut rahkat sopivat monipuolisesti kesän leivontaan ja erilaisiin makeisiin täytteisiin. Niitä kannattaa kokeilla myös taikinoissa: tuo esimerkiksi vohvelitaikinaan mehevyyttä ja herkullista makua. Muurikkaletut kuuluvat kesään ja jos mielit lettuihin uusia makuja, kannattaa kokeilla rahkoja ohukaistaikinoihin ja täytteisiin. Teehetken kruunaavat mansikka-sconesit, rentoon herkutteluun sopii mansikkainen lettukakku ja kahvipöytään näyttävä mansikkakääretorttu. Käytä kääretortun koristelussa macaron-pikkuleivoksia tai syötäviksi sopivia kukkia.

Valion maustetut rahkat pelastavat silloin, kun kaipaat nopeaa jälkiruokaa tai helppoa herkuttelua vaikkapa mökille.

Raikasta ja nopeaa, pikaista ja makeaa

Valion maustetut rahkat pelastavat silloin, kun kaipaat nopeaa jälkiruokaa tai helppoa herkuttelua vaikkapa mökillä. Varaamalla jääkaappiin oman suosikkisimakusi, ei paniikki pääse iskemään silloinkaan, kun ovella on yllättäen jono ystäviä ja sukulaisia.

Sitruuna-mangomalja on yhtä aikaa raikasta ja makeaa, ja makoisiin marjarahkamaljoihin voi jokainen koota omista suosikkimarjoistaan mieluisen annoksen. Valmistus on vaivatonta ja lopputulos herkullinen. Sellaistahan kesäherkkujen valmistuksen kuuluukin olla: helppoa ja nopeaa, jotta aikaa jää kesästä nauttimiseen.

Kylmiä herkkuja kuumalle säälle

Kun aurinko porottaa, tekee mieli usein jotain raikasta ja viileää. Valio maustetut rahkat sopivat myös jäädytettäviin jälkiruokiin. Jäädykkeistä ja jäätelöistä saa helposti näyttäviä jälkiruokia kesän kuumiin grillijuhliin. Koristelussa saa käyttää luovuutta, sekä runsaasti marjoja ja hedelmiä.

Kookos-pikajäätelö onnistuu vaivattomasti ja parin tunnin odotus palkitaan lusikoitavalla, osittain jäätyneellä kookosherkulla. Kuningatar-semifreddo on raikas jälkiruoka, joka valmistuu vähistä raaka-aineista. Näyttävä jälkiruoka koristellaan kauden marjoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla sekä viimeistellään kinuskikastikkeella.

Kesäinen kauralastukakku ja kuningatarpokekakku

Kesäinen mökkiherkku, kauralastukakku syntyy jättikokoisista kauralastuista, mansikkaisesta rahkavaahdosta ja tuoreista marjoista. Kakussa yhdistyy ihanalla tavalla pehmeys ja rapeus sekä raikkaus ja makeus. Rentoon herkutteluun sopii myös kaunis ja raikas kuningatarpokekakku, jossa kakkupohjaan tökättyihin koloihin valutetaan mustikkakeittoa. Kuorrutus syntyy yksinkertaisesti kuningatarmarjoilta maistuvasta rahkasta.


Energiatarpeesi