Kokkisotaa Valio TexMex juustoraasteella

Mitä tapahtuu, kun kuusi ruokablogia saa haasteen sukeltaa Latinalaisen Amerikan tunnelmiin ja inspiroitua uudesta chilillä ja jalapenolla maustetusta Valio TexMex raasteesta? Syntyy upea valikoima erilaisia reseptejä, joita kaikkia yhdistää miellyttävä juustoinen tulisuus.

Tuunaa suosikit tai tuo Meksiko lautaselle

Valio Texmex juustoraaste riittää tuomaan ruokaan tulisuutta, makua ja Karibian henkeä jo ihan sellaisenaan. Siksi päätimme kokeilla, kuinka monipuolisesti sitä voi käyttää ei pelkästään Latinalaisen Amerikan keittiön perinteiseen reseptiikkaan, vaan myös ihan omien arkiruokasuosikkien tai leivonnan parissa. Blogaajilla oli siis vaihtoehtoja: loihdi meksikohenkinen resepti, tuunaa tavallisempi suosikkiruoka tai käytä tuotetta leivonnassa. Tulos oli upea. Perinteisestä bostonleivästä kuoriutui tulisempi Juustoinen broileri-boston, muhevat kasvispihvit saivat uutta mausteista luonnetta ja jopa muffinit muotoutuivat meksikolaisittain juustoisiksi kasvismuffineiksi. Blogaajien loihtima reseptiikka mursi hauskasti myös eri keittiöiden rajoja: perinteinen ranskalaisen keittiön herkku, etanat, taipui herkulliseksi texmex-toteutukseksi.

Niin helppoa, että melkein naurattaa

Parasta uudessa Valio TexMex raasteessa on sen helppokäyttöisyys, ja sen myös moni blogaaja totesi. Helposti avattava pussi, sopiva annoskoko ja onnistunut mausteisuus innostaa kokeilemaan. Moni ruoka saa aivan uuden ulottuvuuden, kun vaihtaa yksikertaisesti perinteisen juustoraasteen uutuustuotteeseen. Ja ellei itse halua, muita mausteita ei välttämättä tarvitse käyttää. Juustoseos on itsessään sopivan maukas ja sen sekaan lisätyt jalapenot ja chili riittävät tuomaan potkua lautaselle. Etenkin se tosiasia, ettei chilejä tarvitse pilkkoa itse, helpottaa jo monen tulisesta ruoasta pitävän kotikokin elämää.

Lisää vinkkejä ja kommentteja löydät kustakin blogista. Kaikki reseptihaasteen innoittamat reseptit löydät tästä:

Kakkutaikuri

Juustoinen broileri-bostonNopsat juustotanko-snacksit

Mehukekkerit

Juustoiset kasvispihvitNopea papupata ja mausteiset juustotikut

Mistä on pienet pojat tehty

Juustoiset uuniburritotTulinen broileripiirakka

Pikkuleijona ja puoli valtakuntaa

Pekonilla täytetyt paprikapalatTexmex-kukkakaaligratiini

Pullahiiren Leivontanurkka

Texmex-jauhelihapiirakkaJuustoiset kasvismuffinssit

Onko Nälkä?

Etanat Tex Mex MexTex Mex Pannupizza

Energiatarpeesi