Hapankerma tuo makua keittiöön

Hapankerma on nimensä mukaisesti kermasta hapattamalla tehty valmiste. Valion tuotteissa on lukuisia erilaisia ja eri käyttötarkoituksiin sopivia hapankermoja: smetanoita, ruokajogurtteja, kermaviilejä ja crème fraîcheja. Niiden maut sopivat niin lämpimiin kuin kylmiin ruokiinkin.

Valio kermaviilit, crème fraîchet ja smetanat

Raikkaasta kermaviilistä on keittiössä moneksi. Siitä syntyvät helposti niin herkulliset salaatti- ja dippikastikkeet kuin kastikkeet kalalle, lihalle tai kasviksille. Kokeile AURA kermaviilikastiketta, Tillikastiketta kalalle, Sinappikastiketta tai Viherkastiketta kesäsalaateille. Kermaviiliä voi käyttää myös lihamureketaikinaan kuten esimerkiksi Kasvis-jauhelihamurekkeessa, suolaisten ja makeiden leivonnaisten, kuten vaikkapa Mamman marjapiiraan taikinoihin tai täytteisiin. Valio kermaviilissä ja Valio HYLA® kermaviilissä on rasvaa 10 %. Valikoimassa on myös täysin laktoositon Valio Eila™ Laktoositon kermaviili.

Hapankermoja laseissa kuvattuna ylhäältäpäinCrème fraîche, tuttavallisesti ranskankerma, on nimensä mukaisesti kotoisin ranskalaisesta keittiöstä. Valio crème fraîche 28 % HYLA® ja Valio eila™ Laktoositon kevyt crème fraîche 12 % antavat makua ja mehevyyttä sekä lämpimiin että kylmiin ruokiin. Ne tekevät keitoista, kastikkeista ja uuniruuista pehmeän täyteläisiä sekä sopivat leivontaan ja erilaisiin täytteisiin. Valio ranskankermoista syntyvät myös helposti herkulliset dipit ja kylmät kastikkeet niin kasviksille kuin kalalle. Valikoiman erilaisia lämpimiä ruokia, leivonnaisia ja kastikkeita Valio crème fraîcheilla löydät täältä.

Hapankermojen valikoimaan kuuluu lisäksi perinteinen täysrasvainen Valio smetana laktoositon. Rasvaisemman koostumuksensa vuoksi se sopivat hyvin kuumennettaviin ruokiin ja tuo niihin aivan upean, täyteläisen maun. Herkullisia smetanareseptejä löydät täältä

"Ruokajogurtti on todella monipuolinen ruoanlaittajan ystävä."

Valion ruokajogurttejaValio ruokajogurtit

Valio ruokajogurttien perhe tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja niin sellaisenaan välipalana nautittavaksi kuin tuomaan makua ruoanvalmistuksessa. Valio turkkilainen jogurtti sopii sellaisenaan nauttimisen lisäksi erinomaisesti moniin kastikkeisiin, kylmiin juomiin, intialaisien keittiön herkkuihin tai marinadeihin. Valikoimissa on 2 eri vaihtoehtoa, luomu ja laktoositon. Kokeile Chilikastiketta kalalle, Mangokastiketta broilerille tai loihdi aterian lisukkeeksi raikkaan mausteinen Lassi. Korianteri-limettiraita tuo upean intialaisen lisäkkeen lautaselle ja Jogurttimarinadi puolestaan maustaa miellyttävästi lihan vaikkapa grillausta varten.

Valio ruokajogurttien perheeseen kuuluvat lisäksi monien pitkäaikainen suosikki Valio Bulgarian jogurtti sekä uudempi tuttavuus, täyteläinen ja paksu Valio kreikkalainen jogurtti. Niillä loihdit upeita välipaloja, jälkiruokia tai täytteitä – tai annat miellyttävän maun viedä mukanaan ihan sellaisenaan. Ehkä hieman juoksevaa hunajaa pinnalle jos mieli tekee ja välipala on täydellinen. Valio Bulgarian jogurtti raikastaa Savukalatäytteen bageleille tai luo miellyttävän pohjan Tuorepuurolle. Valio kreikkalaisen jogurtin avulla voit tuoda välimerellisiä makuja keittiöön vaikkapa Kreikkalaisen perunasalaatin tai Kreikkalaisten pitapizzojen muodossa. Ruokajogurtti on todella monipuolinen ruoanlaittajan ystävä.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi