Luomu, mitä se on?

Luomu tarkoittaa luonnonmukaisesti tuotettua aina pellolta pöytään asti. Luomussa on siis monta hyvää yhdessä. Kun ostat luomua, teet pienen päätöksen hyvän puolesta: puhtaan ruoan, eläinten, ympäristön sekä oman ja läheisten hyvinvoinnin.

Luonnonmukaisesti tuotettu

Luomuelintarvikkeet valmistetaan mahdollisimman luonnonmukaisesti pellolta pöytään asti.

Tutustu luonnonmukaiseen tuotantotapaan

 

Luomumaito, miten se eroaa tavallisesta maidosta?

Luomumaito on luonnonmukaisesti tuotettua maitoa. Se pastöroidaan kuten tavallinen maito. Valio Luomu™ maitoja ei homogenoida, poikkeuksena laktoositon Valio Eila® Luomu™ kevytmaitojuoma. Homogenoimattomuus aiheuttaa rasvan nousemisen maidon pintaan, joten maitoa kannattaa ravistaa ennen käyttöä.

Lue lisää luomumaidosta.

 

Luomulehmän elämää

Luomutiloilla kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että eläimet saavat elää mahdollisimman lajinmukaisesti. Lajinmukaisuus tarkoittaa elämää pihattonavetassa, laiduntamista kesäisin ja mahdollisuutta ulkoiluun myös talvisin.

Lue lisää luomulehmän elämästä

 

Luomutila voi olla ihan kulman takana

Luomumaitoa tuotetaan kaikkialla Suomessa aivan maan pohjoisinta osaa lukuun ottamatta. Valiolaisia luomumaitotiloja on noin 120, ja tilojen määrä kasvaa samaa tahtia, kun luomun suosio lisääntyy. Luomutila saattaa olla siis lähempänä sinua, kuin arvaatkaan.

Tutustu Uusitalon tilaan Liedossa.

 

Löydätkö näistä uuden luomusuosikkisi?

Valio Luomu™ valikoima on nyt laajempi kuin koskaan. Vaihtoehtoja on nyt siis moneen makuun – ja uutuutemme voivat yllättää! Kaikki Valio Luomu™ tuotteet valmistetaan aina suomalaisesta luomumaidosta Suomessa. Luomutuotteissa käytettävät marjat ja hedelmät ovat niin ikään luomua. Valio Luomu™ tuotteissa suositaan mahdollisuuksien mukaan suomalaisia raaka-aineita, kun niitä on saatavissa.

Valitse valikoimastamme lempiluomusi.

 

Luomumaidossa ekologista on myös pakkaus

Valio Luomu™ maidot pakataan täysin kasvipohjaisista, uusiutuvista materiaaleista valmistettuihin tölkkeihin. Kun pakkaukset valmistetaan kokonaan kasvipohjaisista raaka-aineista, säästetään luonnonvaroja. Uusiutuvista raaka-aineista valmistettu tölkki kierrätetään samaan tapaan kuin tavallinen maitotölkki.

Lue lisää täysin uusiutuvista pakkauksistamme.

 

Energiatarpeesi