Näin valmistuu aito Valio Oivariini®

Valio Oivariini® tuotteiden ainutlaatuinen maku syntyy tuoreesta suomalaisesta Valio voista ja ensiluokkaisesta, 100 % kotimaisesta rypsiöljystä. Kun mukaan lisätään ripaus vettä, suolaa ja D-vitamiinia, on Suomen suosituin levite valmis. Mutta tiesitkö miten tämä kaikki tapahtuu?

Valio Oivariini® syntyy kahdesta pääraaka-aineesta: Valio voista ja kotimaisesta rypsiöljystä. Tuotteet ovat täysin lisäaineettomia ja säilöntäaineettomia, eikä niissä käytetä aromeja. Kaikki maku on siis peräisin tuoreesta voista, joka valmistetaan Seinäjoella kotimaisesta maidosta, joka kerätään meijeriin keskimäärin 69 kilometrin etäisyydellä sijaitsevilta maitotiloilta.

Tuotteisiin lisätään D-vitamiinia levitettäviä ravintorasvoja koskevan ravitsemussuositusten mukaisesti 20 µg/100 g. Täydennetty D-vitamiini on suositellussa D3-muodossa. Käytettävä D-vitamiini on synteettisesti valmistettua, täysin puhdasta D3-vitamiinia, A-vitamiinia Valio Oivariini® saa siinä käytetystä voista. Valio Oivariini® tuotteissa oleva suola on jodioimatonta vuorisuolaa, joka tulee myös tuotteeseen voista.

Valio Oivariini® tuotteiden valmistuksessa voidaan hyödyntää myös Valion muista meijereistä tulevaa kermaa. Maidosta separoitu ja pastöroitu kerma kirnutaan voitykillä voiksi aivan kuten tavallisen voin valmistuksessakin. Tuoreeseen voihin lisätään rypsiöljy ja vesi-suolaliuos pehmeämmän levittyvyyden aikaansaamiseksi. Tämän jälkeen yksinkertaiset raaka-aineet sekoitetaan mekaanisesti ja pakataan rasioihin Seinäjoen ammattitaitoisten työntekijöiden toimesta.

 

Vain kotimaista rypsiöljyä

Valio Oivariini® levitteissä käytettävä rypsiöljy on peräisin eteläsuomalaisilta pelloilta kerätystä rypsin siemenistä. Rypsiöljy erotetaan rypsin siemenistä mekaanisen puristuksen ja lämmön avulla eikä erotusmenetelmässä käytetä kemikaaleja. Rypsiöljyä ei koveteta valmistuksen aikana, vaan se käytetään luontaisessa juoksevassa muodossa. Rypsin siemen voidaan hyödyntää valmistuksessa lähes kokonaan, joten hävikkiä ei synny juuri lainkaan. Puristetut rypsinsiemenet hyödynnetään lehmien rehuna osana Valion tuotantoketjua.

Valio Oivariini® rasvat eivät sisällä margariineissa ja levitteissä yleisesti käytettyä palmuöljyä tai muita kovetettuja kasvirasvoja. Valio ei myöskään käytä minkään rasvalevitteen valmistuksessa hydrausta tai vaihtoesteröintiä.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi