Oikea kerma oikeaan ruokaan

Valio kermojen joukosta löytyy kuohukermaa, vispikermaa, laktoositonta kermaa ja luomukermaa – erilaisista ruokakermoista puhumattakaan. Miten siis valita juuri oikea kerma ruokaan?

Käyttötarkoitus ratkaisee

Kun valitset kerman ruoanlaittoon, tee valinta käyttötarkoituksen mukaan. Valio vispikerma on oikea valinta leivonnaisiin ja jälkiruokiin, etenkin jos vaahdon tulee olla rakenteeltaan kiinteää ja kestävää. Valio kuohukerma puolestaan on toimiva valinta lämpimiin ruokiin. Toki se on keittiön moniottelija ja sopii myös jälkiruokakäyttöön. Sekä vispikerma, kuohukerma että ruokakerma ovat saatavilla myös luomuversiona.

Valio vispikerma toimii jälkiruoissa

Valio vispikermassa on hitusen enemmän rasvaa kuin kuohukermassa ja se sopiikin siksi etenkin jälkiruokakäyttöön ja herkutteluun. Sen voi ostaa hyvän säilyvyytensä ansiosta varalle jääkaappiin ja käyttää, kun tarve tulee vastaan. Vispikerma ei myöskään mene helposti voiksi eli vatkaudu yli, vaan sillä on yksinkertaisesti helpompaa saavuttaa hyvä vaahto. Vispikermasta tehty vaahto säilyttää paremmin koostumuksensa ja on etenkin kesähelteillä kestävämpää. Se sopii myös erityisen hyvin pursottamiseen ja esimerkiksi kakkujen koristeluun.

Valio kuohukerma juhlavampaan ruoanlaittoon

Valio kuohukerman maku sopii täyteläisyytensä vuoksi juhlavampiin ruokahetkiin, viikonloppuihin tai juhlapyhien aterioille. Moni klassikkoresepti valmistuu Valio kuohukermalla: sillä on pitkä historia kotikeittiöissä ja merkittävä rooli perinteisissä ruoanvalmistustavoissa. Esimerkiksi klassinen kermakastike valmistetaan keittämällä kerma hiljalleen kasaan. Helppo ja herkullinen jälkiruoka, sitruuna posset, luo herkullisen päätöksen mihin tahansa juhlahetkeen ja näyttää helposti Valio kuohukerman sopivuuden jälkiruokakäyttöön. Myös kermatoffee tai perinteinen kinuski valmistetaan Valio kuohukermaan.

”Valio ruokakermat ovat hyvä valinta helppoon ruoanlaittoon.”

Makua arjen ruokiin Valio ruokakermoilla

Arjen ruoanlaittoon erilaiset helpot ja nopeat ruokakermat soveltuvat hyvin. Maustamattomia Valio ruokakermoja löydät niin luomuna kuin laktoosittomana. Ruokakerma on myös aina tavallista kuohukermaa vähärasvaisempi vaihtoehto: se sisältää joko 10% tai 15% rasvaa.

Valmiiksi maustetuissa Valio ruokakermoista löydät monia herkullisia vaihtoehtoja arkiruokiin. Tuotteissa on erinomaisen maun lisäksi mukana jopa ripaus suolaa, joten niistä syntyy pastakastike tai pohja keitolle jo ihan sellaisenaan. Erilaiset Valion ruokakermat ovat hyvä valinta helppoon ruoanlaittoon – mausta tinkimättä.

Vinkit hyvään kermavaahtoon

Vatkaa kerma alle +6 asteisena. Käytä kuivaa ja puhdasta vatkainta sekä kulhoa. Kesällä voit laittaa kermapurkin hetkeksi pakastimeen jotta kerma varmasti on kylmää. Älä kuitenkaan anna kerman jäätyä.

Jos käytät sähkövatkainta, valitse kapeahko, korkea kulho. Näin kerma vaahtoutuu nopeasti. Jos vatkaat käsin, käytä pyöreäpohjaista, laakeampaa kulhoa.

Lisää mausteet kuten sokeri tai vaniljasokeri vasta vaahdotuksen loppuvaiheessa. Älä sekoita maustamisen jälkeen liikaa, vaahto muuttuu silloin helposti kokkareiseksi.

Voit lisätä kermavaahtoon maitorahkaa. Se antaa kermavaahdolle jämäkän, hyvän rakenteen ja raikkaan, keveän maun. Maitorahka myös parantaa hieman kermavaahdon säilyvyyttä.

Katso helppo videovinkki onnistuneeseen kermavaahtoon ›

Energiatarpeesi