Suosituimmat arkiruoat mifunoituna

Kotikeittiön uusi pääraaka-aine, maitopohjainen ja heti käyttövalmis Valio MiFU® paistettava ruokarae tuo vaihtelua arkiruokaan vain yhtä raaka-ainetta muuttamalla. Jotta uuden kokeileminen olisi mahdollisimman helppoa, kokosimme yhteen suosituimpia arkiruokareseptejä ja valmistimme ne Mifu-ruokaraetta käyttäen. Ole hyvä!

Helppoa ja nopeaa arkiruokaa

Yli miljoona suomalaista löytää joka kuukausi apua arjen ruoanlaittoon Valion resepteistä. Arkena kokataan etenkin uuniruokia, erilaisia kastikkeita, pihvejä, pullia ja keittoja. Usein pääraaka-aineena käytetään jauhelihaa tai broileria.

Arkiruokien klassikot ovat klassikoita hyvästä syystä. Moni kaipaa kuitenkin vaihtelua tuttuihin ruokiin ja stoppia jauhelihakierteeseen. Myös kasvisruoka ja lihan korvaaminen muilla proteiinipitoisilla raaka-aineilla kiinnostaa.

Nyt vaihtelun tuominen arkiruokaan on entistä helpompaa. Kotimaisesta maidosta valmistettu Valio MiFU® ruokarae on uusi proteiinipitoinen pääraaka-aine, joka sopii sinne minne liha ja kanakin. Kokeile, kuinka helposti arkiruoat muuttuvat uusiksi Mifun avulla!

”Kokeile, kuinka helposti arkiruoat muuttuvat uusiksi Mifun avulla!”

Mitä mifunoitua tänään syötäisiin?

Uuniruokaa uudella tavalla

Lasagne, kaalilaatikko ja makaronilaatikko ovat Valion haetuimpia reseptejä vuodesta toiseen. Jauhelihan korvaaminen Mifulla on näissä ruoissa äärimmäisen helppoa. Kaalilaatikossa ja lasagnessa Mifu-ruokarae paistetaan nopeasti pannulla sipuleiden kanssa, kun taas Välimeren mieleen tuovassa makaronilaatikossa Mifu sekoitetaan muiden ainesten joukkoon sellaisenaan.

Pastakastikkeiden pelastaja

Nopeasti valmistuvat pastat ja spagetit ovat rakastettuja reseptejä ja kaikenikäisten suosikkiruokia arkeen. Carbonara-henkinen Hyvä pasta valmistuu vikkelästi. Mifunoidun Bolognese-kastikkeen eli Spagetti Mifunesen voi tehdä kahdella tapaa: joko pitkän kaavan mukaan tai yhdistämällä Mifun kaupan valmiiseen pastakastikkeeseen.

Kasvispainotteisempaa arkiruokaa

Mifulla kasvisruokaan saa helposti lisää proteiinia, joka pitää kylläisenä pitkään. Paista Mifua kasvissosekeiton päälle tai lisää sitä linssipiirakan täytteeseen. Myös kasvispihvit ja munakas täydentyvät proteiinipitoisemmiksi Mifulla.

Lihan tilalle tai rinnalle

Vähärasvaisella Mifulla voi myös korvata vain osan lihasta, jolloin se keventää ruokaa. Kokeile vaikka ikisuosikkeja jauhelihapihvejä tai Mifua ja kanaa sisältäviä, ihanan retroja uunipaprikoita.

 

Kokeile itse: mifunoi lempiruokasi

Mifun käytössä tyyli on vapaa! Kokeile vaihtaa Mifu omaan suosikkiruokaasi pääraaka-aineeksi. Lisää Mifu lämpimään ruokaan sellaisenaan tai paista se pannulla, jolloin rakeet saavat pintaansa väriä ja rapeutta. Käytitpä Mifua miten tahansa, pakettia kannattaa ravistaa ennen avaamista, jotta maustekastike sekoittuu tasaisesti mukaan.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi