Teemu Laurell kokkaa koiran ja Valio Koskenlaskija® sulatejuuston seurassa

Mikäpä olisi parempi paikka kuvata kesäisiä kokkausvideoita kuin Espoon Suvisaaristo. Kutsuimmekin Top Chef Teemu Laurellin saaristoon testaamaan, mitä kaikkea kesäkokki saa aikaiseksi Valio Koskenlaskija® sulatejuustoista. Kävi ilmi, että vaikka mitä.

- Tykkään kokkailla ruokia, joissa raaka-aineiden omat maut korostuvat. Valio Koskenlaskija® sopii hyvin joukkoon, koska siinä on omintakeinen, vieno maku. Lapsuudesta muistan, että Valio Koskenlaskija oli kerman kaveri. Kun sitä laitettiin ruokaan, mukaan tuli vähän luksusta ja juhlaa.

Kaikki alkoi sienistä

Ennen videoiden suunnittelun aloittamista Valio Koskenlaskija® ei ollut vieraillut Teemun keittiössä aikoihin. Muistot nousivat kuitenkin heti pintaan: kun Teemu oli aloitteleva kotikokki, sulatejuustolla täytetyt, pekoniin kääräistyt herkkusienet kuuluivat nuoren miehen bravuureihin. Nyt Teemu halusi tehdä uuden version tästä grilliherkusta.

- Lehtikaalipestolla täytetyissä portobelloissa yhdistyy muisto ekoista kokkauskokeiluista ja toisaalta hyvä fiilis siitä, että nyt pystyy kokkina tekemään tästä klassikosta oman näköisen tulkinnan. Tämä resepti on oma suosikkini resepteistä, jotka tein tätä yhteistyötä varten.

Haukkuva apukokki

Tällä kertaa Teemun ei tarvinnut kokata yksin: apukokiksi mukaan pyydettiin ”Woof Chef” Bruno, kolmivuotias labradorinnoutaja Helsingistä.

- Bruno oli täsmällisin apukokki, mitä mulla on koskaan ollut. Erittäin tarkka, eikä turhan nirso ruoan suhteen. Rauhallinen ja kova tekemään hommia. Siinä yhdistyivät oikeastaan kaikki hyvän kokin piirteet.

Teemun ja Brunon kokkailusta syntyi kuusi videota, joissa valmistetaan monenmoista herkkua portobelloista chorizo-tortillaan ja mukavan mausteisiin lammasvartaisiin. Kokkausvideoita on netti pullollaan, joten haasteena oli tehdä jotain erilaista.

- Näissä videoissa on rennon rempseä meininki, ei tylsää kokin yksinpuhelua. Sympaattinen apukokki. Hyvä flow. Siistein videohomma, jota olen ollut tekemässä.

Mitä vain voi grillata

Kesällä itse kukin löytää helposti kokin itsestään – ja mikäpä on ruoasta nauttiessa, kun Suomi pistää parastaan säiden ja raaka-aineiden suhteen.

- Kesällä kannattaa kokkailla avoimin mielin. Oikeastaan mitä vain voi grillata. Rohkeasti vain testailemaan ja yhdistelemään makuja. Jos haluaa tehdä jotain uutta, pitää kokeilla. Sama sääntö soveltuu muuhunkin kuin kokkaamiseen.

Lopuksi vinkki kaikille apukokeiksi haluaville, pääkaupunkiseudulla asuville koirille: Teemulla on hakusessa liiketila Helsingistä.
 


Energiatarpeesi