Totuus Valio Oivariini® tuotteiden matkasta on tarinaa ihmeellisempi

Kesällä 2016 kuvatun Oivariinin tarina –tv-mainoksen tähtinä on näyttelijöiden sijaan kirjava joukko aitoja valiolaisia. Mainos kuvattiin Valio Oivariini® tuotteiden synnyinsijoilla Valion Seinäjoen tuotantolaitoksella sekä Jaskaran kauniilla maitotilalla, jossa lehmien hyvinvointi koetaan tärkeäksi työtehtäväksi. Ja mikä parasta: tämä tarina on tosi.

Mainoksessa paljastuu, kuinka Valio Oivariini® tuotteet löytävät lopulta tiensä kaupan hyllylle. Tarina alkaa nurinkurisesti hyllystä, josta se etenee ajassa taaksepäin Jaskaran maitotilalle Hämeenkyröön. Kertojan äänenä kuulemme tilan vanhan isännän Ollin.

Mainoksen kuvauksissa apua saatiin sukutilan asukkailta jopa neljässä sukupolvessa, joista osa myös toimi esiintyjinä: Tilan isäntä Olli, Ollin vaimo Terttu, heidän poikansa Eero, Eeron puoliso Laura sekä heidän poikansa Vilho 2 vuotta ja Veikko 5 viikkoa. Vilhon repliikki mainoksen lopussa oli täysin spontaani ja hän sulatti koko kuvausryhmän sydämet. Kuvauksiin osallistui myös tilan vanha emäntä, Ritu, joka tapaa kertoa ikänsä ihailtavalla tavalla: ”Olen 81-vuotias, mutta koen olevani ennemminkin 18.”

Jaskaran maitotila on idyllinen, kaunis sukutila, joka on kulkenut suvussa jo 1800-luvun alusta alkaen. Tilan navetta, jonka Olli on itse suunnitellut, valittiin vuoden kauneimmaksi navetaksi 1997. Kuvausryhmän työ oli tehty helpoksi, sillä alueen upeat maisemat tarjosivat erinomaisia kuvakulmia ihan joka suuntaan.

Onnellisen lehmän tunnistaa

Tilalla on viitisenkymmentä tyytyväistä lypsävää lehmää sekä muutama vasikka, jotka viettävät päivänsä pihattonavetassa eli ne voivat liikkua sekä sisällä että ulkona täysin vapaasti. Jaskaran tilalliset pitävätkin lehmien hyviä oltavia ja vapautta äärimmäisen tärkeinä. Lehmien hyvinvointi on suoraan verrattavissa siihen, miten paljon maitoa ne tuottavat.

Tilalla kuvatessa huomasi nopeasti, kuinka uteliaita lehmät todella ovat. Kameroiden käydessä laitumella kuvausryhmä joutui vähän väliä ohjaamaan innokkaita näyttelijäehdokkaita sivumpaan, etteivät kuvaukset pitkittyisi. Mainoksessa esiintyy tilan lehmiä, kuten myös naapuritilan komea hevostamma Ponsu.

Mukavaa vaihtelua arkipäivään

Mainoksen maitoauton ratissa vuorottelivat toisen polven maitoautoyrittäjäpariskunta Mika ja Marja-Liisa, jotka kertoivat kahden päivän kuvausten olleen hauskaa vaihtelua työntäyteiseen arkeen. Perheeseen kuuluvat lisäksi reippaat tyttäret Hilja ja Senni, joille maitoauton kyyti on myös tuttua. Heidän herttainen lapsensa Hilja, 2, huudahtaakin aina Valion logon nähdessään: ”Tuo on se isin merkki!”. Mika ja Marja-Liisa tapasivat aikanaan meijerin pihassa, muistelee pari. ”Olimme tuolloin kummatkin kuljettajina eri liikennöitsijöiden palveluksessa” Tänään heillä on yhteinen yritys ja oma maidonkeräilyauto.

Kuvausapua riitti myös Seinäjoen tehtaalla, kun kymmenet innokkaat valiolaiset halusivat ojentaa auttavat kätensä. Kaikki mainoksessa nähdyt työntekijät ovat tosielämässäkin töissä Valion Seinäjoen tehtaalla. Seinäjoella valmistetaan kaikki Valio Oivariini® tuotteet sekä myös monia muita koko kansan rakastamia suosikkituotteita, kuten Valio voi, raejuusto ja rahkat.

Valtavan iso kiitos Jaskaran tilalle, Seinäjoen tehtaan henkilökunnalle sekä kaikille kuvauksissa auttaneille! Ja mikä tärkeintä: uudesta Valio Oivariini® tuotteiden tarina -mainoksesta välittyy aito viesti siitä, miten Valion maitotilalaiset tekevät työtään suurella sydämellä monen sukupolven voimin – ja siinä piilee myös Valio Oivariini® tuotteiden voittamattoman maun salaisuus.


Energiatarpeesi