Tutustu Valio Akatemia® kummeihin

Valio Akatemia® ohjelman kummit - Joel Pohjanpalo, Kerttu Niskanen ja Topi Raitanen - kannustavat lapsia ja nuoria liikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin.

Joel Pohjanpalo

Jalkapallolupaus Joel "Jolle" Pohjanpalo on superlahjakkuus, joka pelaa jalkapalloa suurella sydämellä. Vuonna 1994 syntyneen Bayer 04 Leverkusenin hyökkääjän intohimo lajiin näkyy hyvänä fiiliksenä vaikkapa maalin jälkeisissä tuuletuksissa. Jolle etenee kohti tavoitteitaan kovalla harjoittelulla ja kurinalaisuudella, unohtamatta terveellistä ruokaa ja läheisten tukea. Vaikka Jollelle jalkapallo on kaikki kaikessa, hän on hoitanut myös kouluhommat kunnialla. Energinen ja kunnianhimoinen Jolle onkin oiva esikuva pienille ja vähän isommillekin urheilijoille.

 

Kerttu Niskanen

Päämäärätietoinen ja sisukas Kerttu ”Kepa” Niskanen on hiihtänyt itsensä maailman maastohiihdon terävimpään kärkeen. Kerttu tekee ahkerasti töitä unelmiensa eteen. Hän on jalat maassa -tyyppi, joka uskoo positiivisen asenteen voimaan. Kerttu noudattaa terveellisiä elämäntapoja ja haluaa kannustaa myös lapsia ja nuoria liikkumaan ja syömään terveellisesti – iloa unohtamatta!

 

Topi Raitanen

Monilahjakkuus Topi Raitanen on ikäluokkansa huippuja niin suunnistuksessa kuin estejuoksussa. Koko ikänsä urheilua harrastanut Topi edustaa tällä hetkellä Helsingin Suunnistajia ja Helsingin Kisa-Veikkoja. Parasta urheilussa Topista on itsensä haastaminen ja kehittyminen. Tavoitteet saavutetaan ahkeralla harjoittelulla ja positiivisella asenteella. Kummina Topi haluaa kannustaa lapsia ja nuoria hyvien elämäntapojen pariin.

 

Roope Hintz

Jääkiekkoilijalahjakkuus Roope Hintz aloitti 3-vuotiaana luistelukoulussa ja on harrastanut monipuolisesti urheilua. Ensimmäisen liigapelinsä Roope pelasi 16-vuotiaana, ja silloin oli selvää, että jääkiekko on enemmän kuin harrastus. Tulevaksi kaudeksi Roope siirtyy NHL-joukkue Dallas Starsin riveihin. Roope haluaa olla helposti lähestyttävä esikuva ja tukea lapsia ja nuoria omien unelmiensa saavuttamisessa.


Energiatarpeesi