Valio juustoissa on valinnanvaraa

Valio on Suomen suurin juuston valmistaja, laajaan valikoimaan kuuluu yli 40 erilaista juustoa. Mukaan mahtuu niin arki- ja herkuttelujuustoja, tuorejuustoja ja kypsytettyjä juustoja kuin mietoja ja voimakkaita makuja. Korkealuokkaisten kevytjuustojen valmistajana Valio on maailman huippuluokkaa.

Kypsytettyjä juustoja jokaiseen makuun

Valion kypsytettyjen juustojen makupaletin miedossa päässä on Suomen suosituin juusto Valio Hyvä suomalainen Arki™ juusto. Sitä seuraavat kermajuustojen klassikko Valio Oltermanni® ja suosittu, suurikoloinen Valio Polar® sekä perinteinen Valio Edam. Maultaan vahvimpia juustoja edustavat pitkään kypsytetyt Mustat juustot kuten Valio Mustaleima™.

Valio juustoissa maistuu Valion juustomestarien ammattitaito ja Euroopan puhtain, suomalainen maito. Ensiluokkaisesta maidosta syntyy ensiluokkainen juusto. Jatkuva tutkimus- ja kehitystyö on Valio juustojen korkean laadun tae. Laatutyön tuloksena Suomessa myytävistä Valio juustoista noin 90 % on säilöntäaineettomia.

Vienosti pähkinäinen Valio Emmental

Emmental on kotoisin Sveitsistä, Emme-joen laaksosta, missä sitä on tiettävästi valmistettu 1200-luvulta saakka. Valio Emmental on yksi Valion kuuluisimpia juustoja. Sen kansainvälisesti palkitun laadun takana on nobelisti Artturi Ilmari Virtasen 1920-luvulla aloittama kehittelytyö. Suomen suosituinta emmental-juustoa viedään ulkomaille aina Japania myöten.

Suurikoloisen Valio Emmentalin maku on vienosti pähkinäinen. Maku voimistuu mitä kauemmin juustoa kypsytetään. Valio Emmentalia on saatavilla sini-, puna- ja mustaleimaisena.

Monikäyttöinen Valio Emmental sopii juustotarjottimelle, ruoanvalmistukseen tai leivän päällä nautittavaksi.

Kermaisen täyteläinen Valio Turunmaa®

Valio Turunmaa® juuston valmistus aloitettiin vuonna 1931 Paattisissa. Valio Turunmaa® juuston esikuva oli Ahvenanmaalla ja Turun saaristossa perinteisesti valmistettu kermajuusto.

Murukoloista Valio Turunmaa juustoa kypsytetään vähintään 7 viikkoa. Kermaisen kellertävä, maultaan mieto, hapahko ja täyteläinen Valio Turunmaa sulaa suussa niin arkena kuin juhlana. Se soveltuu voileiville, kuorruttamiseen, piiraisiin, salaatteihin sekä juustotarjottimelle.

Suomalainen goudajuusto Valio Salaneuvos®

Valio Salaneuvos® on täyteläinen goudajuusto, jota Valio on valmistanut 1960-luvulta lähtien.  Etelähollantilaisen Goudan kaupungin mukaan nimetty gouda on puolikova, usein oranssiin vahakuoreen pakattu juusto. Maku vaihtelee kypsytysajan mukaan. Mitä pidempään goudaa kypsytetään, sen aromikkaampaa se on.

Valio Salaneuvos® juuston jännittävä nimi on jäänyt salaisuudeksi. Salaneuvos oli valtion hallinnon virkanimi, jota käytettiin aikoinaan Venäjällä, Saksassa ja Itävallassa. Entisaikaan virkamiehet nähtiin valtiollisten salaisuuksien vartijoina. Valio Salaneuvos juuston hyvä maku ei kuitenkaan ole salaisuus!

Valio Salaneuvos® maistuu leivän päällä ja sopii myös ruoanlaittoon. Valikoimaan kuuluu 28 % täysrasvaisen version ohella 17 % kevytvaihtoehto. Salaneuvos-perheen uusin jäsen on luonteikas Musta Salaneuvos®, jota on kypsytetty 8 kuukautta.

Mieto, hienostunut Valio Luostari®

Valio Luostari® on port salut -tyyppinen juusto. Sitä on valmistettu vuodesta 1951 lähtien, ensin Port Salut -nimellä ja sen jälkeen nimellä Valio Luostari®.

Murukoloisen Valio Luostari juuston reseptin juuret ulottuvat 1800-luvulle ja ranskalaiseen trappistiluostariin. Valio Luostari® juuston hienostuneesti hapan, täyteläinen aromi muotoutuu kuuden viikon kypsytyksen tuloksena.

Täysrasvainen Valio Luostari sopii sellaisenaan nautittavaksi ja ruoanlaittoon, erityisesti kuorrutuksiin. Siitä syntyy myös herkullinen raclette. Maultaan kermainen, mieto Valio Luostari® höyläytyy hyvin leivän päälle ja on lastenkin mieleen.

Juhlavuoden juusto Valio Finlandia™

Vuonna 2005 markkinoille tullut Valio Finlandia™ kermajuusto kehitettiin Valion 100-vuotisjuhlajuustoksi.

Puolikovan, murukoloisen Valio Finlandia™ juuston monivivahteinen, hieman emmentaltyyppisiä juustoja muistuttava maku syntyy hitaan kypsytyksen tuloksena. 

Valio Finlandia™ on parempi leivänpäällisjuusto, joka sopii niin arkeen kuin juhlahetkiin. Sen mieto, täyteläinen kermaisuus tasapainottaa vahvempia makuja juustotarjottimella.

Vahvaa makua, Valio Mustat juustot

Valio Mustat juustot – Valio Mustaleima™, Valio Salaneuvos® Vanhempi, Valio Alppi Kreivi®, Valio Ritari® ja Valio Kappeli® – ovat aromiltaan voimakkaita, pitkään kypsytettyjä herkuttelujuustoja.


Energiatarpeesi