Valio Kippari® – ainutlaatuinen sulatejuustoherkku

Vuonna 1970 kauppojen hyllyille ilmestyi jotakin ainutlaatuista: savustettu sulatejuusto, Valio Kippari® löysi tiensä suomalaisten koteihin. Siitä lähtien sen ainutlaatuinen maku on valloittanut sydämiä niin leipien päällä, hampurilaisten välissä kuin ruoanlaitossakin.

Savuisia herkkuja a la Valio Kippari® ja ruokablogaajat

Vaikka monelle se oikea Valio Kippari® nautinto on pala lempileipää ja viipale tai kaksi juustoherkkua, voi leppäsavun miellyttävää makua käyttää myös tuomaan upeaa ulottuvuutta erilaisiin ruokiin. Kun haaste annettiin yhdeksälle ruokablogin kirjoittajalle, syntyi kavalkadi toinen toistaan herkullisempia reseptejä.

Valio Kipparin® upeaa savun makua yhdistettiin resepteissä ennakkoluulottomasti niin lihan, meren elävien kuin kasvistenkin kanssa. Lopputuloksena syntyi muun muassa häränhäntätacoja, juustoisia enchiladoja, hot dogeja, surf n’ turf –lautasia, sadonkorjuurullia ja mitä erilaisempia Valio Kippari® dippejä ja kastikkeita.

Kuluttajat saivat äänestää resepteistä omaa suosikkiaan, ja äänestyksen voitti Köökistä kajahtaa –blogin herkulliset juustoiset pekonichilit. Äänestyksen voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti

Inspiroidu ja kokeile – kenties innostut kehittämään oman Valio Kippari® herkkusi.

Yksi ensimmäisiä viipaleita markkinoilla

Valio Kippari® sulatejuustoviipaleiden myynti alkoi huhtikuussa 1970. Se oli ensimmäinen savustettu emmentalsulatejuustoviipale Suomen markkinoilla. Aivan tuotteen alkuaikoina viipaleet pakattiin 100 g pussiin, jossa oli vain viisi neliön muotoista viipaletta, mutta hyvin pian ne muutettiin nykyiseen pyöreään muotoonsa. Itse Valio Kippari® nimen alkuperä on peittynyt historian havinaan, mutta varmasti nimen haluttiin kuvastan viipaleiden konstailemattomuutta ja jämäkkyyttä.

Aitoa savun makua myös mustapippurilla maustettuna

Valio Kippari® viipaleita on aina  valmistettu Vantaalla. Yksi omaleimaisen maun salaisuuksista on viipaleiden savustus luonnon leppäsavuilla Tuusulassa. Valmistustapaan kuuluu, että Valio Kippari® tangot viedään savustumaan ennen niiden viipalointia ja pakkausta, jotta tunnusomainen maku saavutetaan.

Perinteisen Valio Kippari® sulatejuuston rinnalla valikoimassa on myös mustapippurilla reunustettu versio, jonka pippurisuus maustaa mainiosti voileivät tai hampurilaiset.


Energiatarpeesi