Valio Koskenlaskija® murennettu ja juustoraasteet ruoanvalmistuksessa

Arjen ruoanvalmistus on parhaimmillaan helppoa ja mutkatonta, ja samalla siitä syntyy herkullista tarjottavaa. Juuri siksi Valion juustoraasteet ja valmiiksi murumaiseen muotoon valmistetut sinihome- ja sulatejuustot ovat käytännöllisiä: ne säästävät aikaa, mutta eivät tingi mausta.

Valio Koskenlaskija® murennettu, makua ja rakennetta ruokiin

Valmiiksi murennettu Valio Koskenlaskija® saa vahvaa makua Mustaleima™ juustosta. Käyttöominaisuuksiltaan se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi keittoihin ja kastikkeisiin tai erilaisiin liha-, kala- tai kasvispatoihin. Ripottele kuumaan nesteeseen tai suoraan ruokaan; sulamiseen ei kulu kuin muutama minuutti.

Kylmänä Valio Koskenlaskija® murennettu antaa mukavasti makua kylmissä levitteissä. Sulatejuustovoi on herkullista käytettynä munavoin tapaan riisipiirakoiden päällä tai vaikkapa uuniperunan täytteenä. Erilaisiin sämpylä- tai leipätaikinoihin murennettu sulatejuusto tuo täyteläisyyttä ja makua. Sellaisenaan käytettynä kuorrutuksiin tai esim. pizzan päälle suosittelemme kuitenkin  tavallista juustoraastetta, kuten Valio pizzajuustoraastetta.

“Valio juustoraasteista löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja. Yksi yhteinen nimittäjä on kuitenkin helppokäyttöisyys.”

Kokeile Valio Koskenlaskija® murennettua esimerkiksi näissä ohjeissa:

Avoin kylmäsavulohi-murumunakas
Koskenlaskijan sieni-kinkkukastike
Punajuuri-perunagratiini
Parsakaali-parmankinkkupasta
Metsästäjän sienipiiras

Valmiit juustoraasteet ovat kotikeittiön moniottelijoita

Valmiista Valio juustoraasteista löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja. Niiden käyttöominaisuudet vaihtelevat sen mukaan, paljonko niissä on rasvaa tai kuinka voimakaan makuisia ne ovat. Yksi yhteinen nimittäjä on kuitenkin helppokäyttöisyys.

Yleisesti ottaen valmiiden juustoraasteiden avulla ruoat saavat joko mehevyyttä taikinoihin tai piiraisiin tai rapsakkuutta paistopintoihin ja kuorrutuksiin. Juustoraaste saostaa sopivasti nestemäisiä ruokalajeja, kuten keittoja ja kastikkeita. Ja tietenkin niistä syntyy ruokaan upea juustoinen maku.

Leipurin juustoraastevinkit

Perinteinen sämpylätaikina saa ihanaa mehevyyttä juustoraasteella. Suolaisissa muffinsseissa tai piirakkataikinoissa juustoraaste tuo makuun lisää täyteläisyyttä. Kokeile vaikkapa Porkkana-juustosämpylöitä tai Kylmäsavulohipiirasta.

Piiraiden ja pasteijoiden täytteiden ruokaisuus syntyy myös helposti juuston avulla. Lukuisia reseptejä juustoystävän makuun löydät reseptihausta.

“Valio juustoraastepakkauksissa on kerrottu kyseisen juuston ominaisuuksista ja soveltuvuuksista ruoanlaittoon.”

Juustoraastetta kuumiin tai kylmiin ruokiin

Erilaiset keitot ja padat saostuvat ja saavat tuhdimman suutuntuman juustoraasteilla. Raasteita voi käyttää kastikkeisiin tai vaikkapa lasagnen väliin, ja tietenkin niiden avulla syntyy juustoruokien herkku, juustofondue. Jos taas haluaa ruokiin kauniin, ruskistuneen pinnan, on mozzarellaraaste oikea valinta, koska se ruskistuu kaikkein parhaiten. Valio juustoraastepakkauksissa on kerrottu juuri kyseisen juuston ominaisuuksista ja soveltuvuuksista ruonlaittoon sekä herkullisia käyttövinkkejä. Valmiiden Valio juustoraasteiden valikoimasta löytyy vaihtoehtoja kevyemmistä täysrasvaisiin tuotteisiin.

Juustoraasteita voi käyttää myös kylmänä. Ripottele niitä tuomaan ruokaisuutta salaatteihin, viimeistele pasta-annokset tai koristele valmiilla juustoraasteella vaikkapa voileipäkakku.

Vinkkejä juustoraasteen käyttöön:

1. Valitse oikea pussikoko: avattu pakkaus säilyy jääkaapissa n. 5 vrk.

2. Muista että ylijääneen juustoraasteen voi pakastaa. Sulata juustoraaste jääkaapissa, jotta pussin sisään ei kerry huoneenlämmössä nopeasta sulamisesta johtuvaa nestettä.

3. Laita avattu juustoraastepussi heti kylmään. Muista sulkea se hyvin.

4. Käsittele juustoraastetta hygieenisesti. Älä sekoita tarjolla ollutta juustoraastetta käyttämättömään.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi