Valio Oltermanni® Cheddar – uutta makua suomalaisten leivälle

Kun otetaan tuttu, pyöreä muoto ja yhdistetään siihen maailmalla suosittu cheddarjuuston maku, saadaan ainutlaatuinen juustouutuus: Valio Oltermanni® Cheddar. Sen maku yhdistää ihanasti Valio Oltermanni® kermajuuston ja cheddarjuustojen parhaat puolet.

Cheddarin tarina alkaa jo 1100-luvun Englannista

Cheddarjuustojen valmistus on aloitettu 1100-luvulla Cheddarin kylässä, Somersetin maakunnassa Englannissa. Kylän liepeiltä löytyi lukuisia luolia, joiden kosteus ja tasainen lämpötila oli ideaali tällaisen juuston kypsyttämiseen. Alun perin cheddareiksi saikin kutsua juustoja, jotka oli valmistettu korkeintaan 30 mailin, eli 48 kilometrin päässä Wellsin katedraalista. Nyt tämä legendaarinen juustoherkku on saapunut myös suomalaisiin meijereihin ja saanut Valio Oltermanni® Cheddarin muodon.
 

"Vaikka cheddarjuuston yleisin käyttö on sellaisenaan, Valio Oltermanni® Cheddar toimii myös ruoanlaitossa. "

Cheddarin maku ja väri

Cheddarjuustojen maku ja väri voi vaihdella runsaasti. Perinteisesti väri voi muuntua lähes valkoisesta oljenkeltaiseen, mutta se voidaan joskus värjätä myös vahvan oranssiksi. Väri ei kerro kuitenkaan mausta, vaan tälle juustolle tyypilliset aromit löytyvät kaikista cheddareista väriin katsomatta. Valio Oltermanni® Cheddarissa maistuu aidosti tyypillinen cheddarin raikas happamuus, jossa tuntuu myös aavistus makeutta. Väriltään se on kuitenkin vaalean keltaista – ja luonnollista – sillä se ei sisällä väriaineita tai muita lisäaineita.

Valio Oltermanni® Cheddar sopii kaikille

Uusi Valio Oltermanni® Cheddar maistuu erinomaisesti ihan sellaisenaan leivän päällä. Vaikka Cheddareita on totuttu tähän asti Suomessa tapaamaan hampurilaisten välissä, tämän herkun myötä käyttöä on helppoa laajentaa. Juustossa on runsaasti makua, mutta se on kuitenkin riittävän mieto myös perheen pienempien suuhun ja tuo mukavaa uutta vaihtelua juustovalikoimaan. Valio Oltermanni® kermajuustoista tutut murukolot ovat mukana – onhan juusto Valio Oltermanni® perheen jäsen ja myös näyttää ja tuntuu siltä. Maku kuitenkin paljastaa, että kyse on uudesta juustosta, joka on uupunut suomalaisten juustojen valikoimasta tähän asti.

Tiesitkö että cheddar sopii myös ruoanlaittoon?

Vaikka cheddarjuuston yleisin käyttö on sellaisenaan, Valio Oltermanni® Cheddar toimii myös ruoanlaitossa. Sen upea maku tuo hienoa aromia esimerkiksi piiraissa. Alkusyksyn herkullisista kantarelleista syntyy maukas Kantarellipiiras, jonka täytteessä Valio Oltermanni® Cheddarin maku on mukavana lisänä sienten ja sipulin seurassa. Mutta makean hapan juustoherkku taipuu myös sulatettuna maustamaan herkkuja. Jos haluat yllättää vieraat, tee salaatti joka ei varmasti unohdu: Popcorn-cheddarsalaatissa juusto sulatetaan, jäähdytetään ja lopuksi vaahdotetaan. Tämä kastike maustaa yllättävän salaatin, jossa popcornit, kananugetit, salaatti ja hedelmät luovat upean makean ja suolaisen yhdistelmän. Uskomaton herkku, jota kannattaa kokeilla.

 


Energiatarpeesi