Valio pehmeä raejuusto - lyömättömän monikäyttöinen

Terveellisten välipalojen valikoima saa yhden uuden ulottuvuuden, kun Valio pehmeä raejuusto tulee markkinoille. Tämä uutuus on monikäyttöisyydessään näppärä, maukas ja ravintoarvoiltaan sopiva täydentämään terveellistä ruokavaliota.

Pehmeä, pienirakeinen ja maultaan mukavan mieto

Moni on ulkomailla törmännyt cottage cheese –juustoon, jonka rakenne on huomattavasti levittyvämpi ja kosteampi kuin kotimaisen raejuuston. Uusi Valio pehmeä raejuusto muistuttaa koostumukseltaan tätä. Pienirakeisen raejuuston ehdoton valtti on sen käyttömahdollisuuksissa: sitä on helppo käyttää erilaisissa täytteissä tai salaateissa, miksei jopa leivonnassa ja osana ruoanlaittoa. Mieto maku on miellyttävä ja siihen on helppoa yhdistää muita makuja tai nauttia välipalana ihan sellaisenaan. Raejuustot ovat luontaisesti runsasproteiinisia, joten ne sopivat loistavasti myös urheilijoiden tai painoaan tarkkailevien ruokavalioon. Yksi pakkaus Valio pehmeää raejuustoa sisältää 24 g proteiinia.

Mausta itse ja nauti

Valio pehmeä raejuusto taipuu moneen makuun. Alla olevilla vinkeillä teet helppoja täytteitä niin uuniperunoille kuin keittojenkin mausteiksi – tai vaikkapa kesällä grillilihan päälle. Kokeile pesto-raejuustoa maustamaan esimerkiksi Tomaattista minestronekeittoa.

Pesto-raejuusto

Yhdistä kulhossa 1 prk (200 g) Valio raejuustoa, 2 rkl Valio kreikkalaista jogurttia, n. 2 tl punaista pestoa ja 1 tl sokeria.

Muita maustamisvinkkejä

Sekoita raejuustoon tavallista tai sinappista kurkkusalaattia, maustettua tonnikalaa tai tuoreita yrttejä. Lisää 1–2 rkl Valio kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia. Saat maukkaan ja mehevän aterian lisukkeen. 

Kevyitä ja täyttäviä välipaloja

Välipaloihin tai aterian lisukkeisiin on helppoa tuoda lisää proteiinia raejuustoilla. Tähän tarkoitukseen Valio pehmeä raejuusto sopii käytettäväksi kuten muut raejuustot. Ruokaisampina välipaloina voit kokeilla esimerkiksi Raejuustopannaria, Raejuusto-pastasalaattia tai Raejuusto-kikhernesalaattia. Makeaksi välipalaksi voit loihtia Hedelmäraejuustoa, Marjaraejuustoa tai vaikkapa Porkkana-raejuustomuffineita. Eikä raejuustoa tarvitse unohtaa juhlassakaan: uusi Valio pehmeä raejuusto toimii loistavasti kreikkalaishenkisessä Tzatzikikakussa, joka maistuu juhlapöydän suolaisena tarjottavana tuoden ihanaa Välimeren makumaailmaa lautaselle.  Lämpimänä pikkuruokana tai iltapalana puolestaan maistuvat Juusto-kinkkuquesadillat maukkaalla raejuustotäytteellä.

 

Lisää raejuustoreseptejä löydät reseptihausta  ›

 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi