Valio &Rahka tuotteilla helposti uutta makua ruoanlaittoon

Kaipaatko uusia makuja arjen ruoanlaittoon? Uudenlaisilla Valio &Rahka ruoanvalmistuotteilla se onnistuu helposti. Niissä rahkan raikkaus ja täyteläisyys yhdistyvät tuttujen ruoanvalmistustuotteiden mainioihin ominaisuuksiin. Rahkan hapokkuus viimeistelee ruokien maut, jolloin raaka-aineiden omatkin aromit nousevat paremmin esiin.

Rahka sopii myös ruoanlaittoon

Joku saattaa ihmetellä, mihin tutut ruoanvalmistuotteet kaipaavat rahkaa. Rahkalla on kuitenkin monia mainioita ominaisuuksia, joiden ansiosta ruoanlaitto on Valio ruokarahkalla, Valio ruokakerma & rahkalla ja Valio kermaviili & rahkalla entistä maistuvampaa.

  • Tasapainoinen maku syntyy kolmesta perusmausta: suolaisesta, makeasta ja happamasta. Happamuus voi helposti unohtua ruokia maustaessa, jolloin mausta jää puuttumaan viimeinen silaus. Valio &Rahka tuotteilla ruokiin saa lempeän hapanta makua helposti. Kun perusmaut ovat tasapainossa, pääsevät raaka-aineetkin paremmin esiin.
  • Rahkassa on paksu ja täyteläinen rakenne mutta vain vähän rasvaa. Sen ansiosta Valio &Rahka tuotteilla ruokiin saa täyteläisyyttä kevyemmin.
  • Rahkan sisältämät proteiinit sitovat nesteitä, joita irtoaa esimerkiksi kasviksista ja marjoista niitä kuumennettaessa. Kun nesteitä liukenee ruokaan vähemmän, on tuloksena on mehevämpi ja täyteläisempi rakenne.

Erityisen hyvin Valio &Rahka tuotteiden raikkaus sopii korostamaan kasvis-, kala- ja kanaruokia. Kokeile ainakin kepeää kasvistagliatellea, mehevää bataattilaatikkoa, lempeän hapokasta  kasvis-kalakeittoa, mausteista kanakormaa ja raikasta sitruunaista mustikkapiirakkaa.

Valio &Rahka tuotteilla ruokiin saa lempeän hapanta makua helposti.

Valio &Rahka tuotteet esittelyssä

Kuten kaikki Valion merkillä varustetut Suomessa myytävät tuotteet, myös Valio &Rahka tuotteet valmistetaan Suomessa 100-prosenttisesti kotimaisesta maidosta. Kaikki Valio &Rahka tuotteet ovat laktoosittomia.

Valio ruokarahka: pannulla kuin kotonaan

Valio ruokarahka laktoositon tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon arkiruoanvalmistukseen. Se sopii sekä lämpimään että kylmään ruoanvalmistukseen: kastikkeisiin, sosekeittoihin, taikinoihin ja piirakoiden täytteisiin. Rahkan raikkaus korostaa muiden raaka-aineiden makuja ja tuo hapokkuutta ruokaan. Rahkassa on proteiinia 7,6 g/100 g ja rasvaa 4 g/100 g. Tuotteella on Sydänmerkki. 

Reseptejä Valio ruokarahkalle

Valio ruokakerma & rahka: raikas vaihtoehto ruokakermalle

Valio ruokakerma & rahka on raikas ja täyteläinen ruokakerma, jossa on rahkaa 20 %. Voit käyttää sitä perinteisen ruokakerman tapaan kaikenlaisiin lämpimiin ruokiin, kuten kastikkeisiin, keittoihin ja laatikoihin.

Reseptejä Valio ruokakerma & rahkalle

Valio kermaviili & rahka: ihmeellisen kevyt mutta täyteläinen kermaviili

Valio kermaviili & rahka on rakenteeltaan täyteläisempi, mutta kevyt vaihtoehto perinteiselle kermaviilille. Sydänmerkki-tuotteessa on rahkaa 20 % ja rasvaa vain 3 %. Valio kermaviili & rahka on perinteisen kermaviilin tapaan parhaimmillaan kylmissä kastikkeissa, dipeissä ja leivonnassa.

Reseptejä Valio kermaviili & rahkalle

Tuotekehitys on trendien seuraamista ja arjen ratkaisujen etsimistä

Aina kun Valiolla lähdetään kehittämään uutta tuotetta, taustalla on runsaasti trendien tutkimista ja ihmisten arjen pohtimista. Valio &Rahka tuotteissa lähtökohtana toimi suomalaisten kasvava kiinnostus arjen hyvinvointia ja terveyttä kohtaan. Tavoitteena oli kehittää helposti arkikäyttöön sopivia, mutta maultaan uudenlaisia ja raikkaita ruoanvalmistustuotteita vaihtelua kaipaaville kotikokeille.

– Huomasimme, että yhä useampi suomalainen kaipasi vaihtoehtoja perinteisille ruoanvalmistustuotteille, kuten ruokakermalle. Samaan aikaan tiesimme, että rahka ja sen sisältämä proteiini kiinnostavat suomalaisia edelleen. Tästä syntyi ajatus yhdistää rahkan raikkaus tuttujen ruoanvalmistustuotteiden hyviin ominaisuuksiin, vastaava tuotekehittäjä Juha Huumonen kertoo.

Kehitystyö eteni nopeasti: tuote oli käytännössä valmis jo alle vuoden kuluttua työn aloittamisesta. Valio ruokakerma & rahka ja Valio kermaviili & rahka eivät kuitenkaan syntyneet vain lisäämällä rahkaa tuttujen ruoanvalmistustuotteiden joukkoon, vaan sopivaa rakennetta ja makua haettiin monin eri tavoin.

– Sopiva suhde löytyi lopulta 20 prosentin rahkapitoisuudesta. Sillä makuun saatiin juuri sopivasti lempeää hapokkuutta ja rakenteeseen täyteläisyyttä, tuotekehittäjä Sara Vaskio sanoo.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi