Valio Salaneuvos® Todellinen tuo upeaa makua ruokiin

Valio Salaneuvos® Todellinen on oivallinen goudajuusto niin sellaisenaan nautittavaksi kuin myös ruoanlaittoon – ja nyt sen maku on entistäkin täyteläisempi, aromikkaampi ja voimakkaampi.

Gouda tuo makua ruoanlaittoon

Gouda on saanut nimensä etelähollantilaisen Goudan kaupungin mukaan, mutta myös muualla maailmassa valmistettuja goudajuustoja saa nimittää goudaksi. Nuorena miedohko, mutta kypsyessään vahvemman, jopa hedelmäisen maun saavuttava lehmänmaitojuusto sulaa hyvin. Siksi se sopii myös erinomaisesti ruoanvalmistukseen. Uudistettu Valio Salaneuvos® Todellinen on kypsynyt kolmesta neljään kuukauteen, minkä vuoksi sen maku on ehtinyt kehittyä. Ruoanlaitossa rotevan makuinen juusto tuo vahvemmin aromia ruokiin. Ihan sellaisenaan nautittuna juusto on omiaan leivän päällä tai salaatissa, jossa sen täyteläisyys luo hienon makuparin esimerkiksi hedelmille. Kokeile herkkua vaikkapa Neuvoksen hedelmäisessä juustosalaatissa.

Sulaa hyvin ja kuorruttaa kauniisti

Salaneuvos® Todellinen käy erinomaisesti lämpimiin ruokiin. Gratinoinnissa ja kuorrutteissa se sulaa hyvin ja antaa kuorrutteille kauniin kiillon. Uudistettu Valio Salaneuvos® Todellinen tuo hetkessä vahvan juuston maun vaikkapa meksikolaiseen klassikkoon, Queso fundidosiin eli sulatettuihin juustonachoihin. Siinä tulinen jauhelihakastike saa uunissa juustokuorrutteen ja ruoka sopii mainiosti vaikkapa illanistujaispöytään. Uutuusjuusto on herkullinen ja maukas myös pizzan päällä.

Tarjoilujen suolaisiksi ja makeiksi suupaloiksi sopivat Kuumat hedelmä-juustokeksit sekä Kuumat savuliha-juustokeksit. Molemmissa suolakeksi saa päälleen vahvan makuista juustoa ja joko makeaa tai suolaista täytettä. Keksit käytetään uunissa ja nostetaan tarjolle. Hedelmäisten keksien sulanut gouda ja banaani tai ananas ovat herkullinen yhdistelmä, eikä savuporo juustolla jää lainkaan huonommaksi. Makuhermoja kutkuttelevia yhdistelmiä molemmat.

Upeaa makua ja täyteläistä suutuntumaa lämpimiin ruokiin

Valio Salaneuvos® Todellinen maustaa ja saostaa maito- tai kermapohjaisen juustokastikkeen sekä juustokeiton ihanan täyteläiseksi. Parhaimman lopputuloksen saamiseksi raastettu juusto kannattaa nesteeseen vähitellen, samalla sekoittaen. Juustoisiin klassikkoruokiin kuuluva Salaneuvoksen juustokohokas maistuu alku- tai iltapalana vaikkapa punajuurichutneyn, salaatin ja patongin kanssa. Muista, että uunin luukkua ei kannata avata paistamisen aikana, ettei kohokas lässähdä.

Juustoisessa sieni-munakasrullassa gouda maustaa sekä munakasseoksen että luo kauniin kuorrutuksen pinnalle. Ruokaisa munakasrulla ja raikas salaatti sopivat arkiruoaksi tai alkupalaksi aterialle. Valio Salaneuvos® Todellinen on myös erinomainen vaihtoehto juustonystävien kestosuosikkiin, Racletteen.

Todellisen Salaneuvoksen salaisuus

Valio Todellinen Salaneuvos® on suomalainen gouda, joka valmistetaan Valion Joensuun meijerissä. Juuston nimi juontaa juurensa virka- ja arvonimeen, joka oli aikoinaan käytössä Suomen suuriruhtinaskunnassa.

Vuonna 1897 annetussa Arvojärjestyksessä kaikki Suomen suuriruhtinaskunnan sotilas- ja siviilivirat oli jaettu neljääntoista luokkaan. Salaneuvos kuului kolmanneksi ylimpään arvonimiluokkaan, ja oli valtion syvimpiä salaisuuksia vartioiva virkamies. Todellinen Salaneuvos oli vieläkin korkea-arvoisempi virkanimike ja sopii siksi entistäkin maukkaammalle juustolle. Salaneuvosta puhuteltiin kohteliaalla ilmaisulla ”teidän ylhäisyytenne”, kun taas todellinen salaneuvos oikeutti puhutteluun ”teidän korkeaylhäisyytenne”.

Alkuperäisen nimen keksijä on jäänyt historian pimentoihin, mutta maun salaisuus on kuitenkin kulkenut tähän päivään ja juustonystävien saataville – nyt entistäkin vahvempana.


Energiatarpeesi