Juustotietoa

Syvennä juustotietämystäsi ja heittäydy kiehtovaan juustojen maailmaan. Saat juustoista entistä enemmän irti tutustumalla mm. juustojen valmistukseen, salaisuuksiin makujen takana ja juustojen monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin.

Raclette ja fondue – lämpimät juustoherkut

Juusto yhdistää ihmisiä. Pöydän ääressä valmistettavat raclette ja fondue ovat parhaimmillaan nautittuna samanhenkisten herkuttelijoiden seurassa.

Juustonystävän illanistujaiset

Illanistujaisten lämmin tunnelma luodaan juustotarjottimella, lämpimillä ja täyteläisillä ruoilla sekä tummanpuhuvalla punaviinillä.

Vinkkejä juustoviinin valintaan

Viinien ja juustojen yhdistäminen ei ole salatiedettä: aloita klassikkoyhdistelmistä ja seuraa sen jälkeen omia mieltymyksiäsi.

Valio AURA® – suomalainen menestystarina

Vuodesta 1935 asti valmistettu Valio AURA® on voimakasarominen suomalaisten suosikkihomejuusto, jonka ainutlaatuinen maku antaa luonnetta ruoille ja leivonnaisille.

Valio valmistaa herkuttelujuustoja maailmalle

Valio juustot eivät päädy ainoastaan kotimaan juustonystäville, vaan useita on valmistettu myös pelkästään ulkomaiden markkinoille. Nyt osa näistä juustoista on palannut kotiin.

Juuston valmistaminen on ammattityötä

Tutustu Valio juustojen tutkimus- ja tuotekehitystiimin omaan miniatyyrikokoiseen juustolaan, jossa valmistuvat uusien juustojen ensimmäiset makupalat.

Juustojen hyvät ravintoaineet

Kypsytetyissä juustoissa maidon ravintoaineet ovat tiiviissä ja maukkaassa muodossa. Tutustu näiden tärkeiden ravintoaineiden terveyshyötyihin.

Valio Mustapekka® – sydämellä valmistettu

Juustonvalmistus on käsityötä parhaimmillaan: se vaatii tekijältään kaikkien aistien yhteistyötä, valppautta, intohimoa ja tekemisen kautta opittua taitoa.

Valio Mustapekka® - ajatuksesta muodostui herkullinen juusto

Valio Mustapekka® mustapippuri tuorejuustolla on mielenkiintoinen tarina. Se on osoitus suomalaisesta juustonvalmistustaidosta, intohimosta ja halusta tehdä parasta.

Juustomestari on nenätyöläinen

Tutkintojen lisäksi juustomestarilta vaaditaan tarkkaa hajuaistia ja säännöllisten makutestien läpäisyä.

Juusto ja olut – parhaat yhdessä

Makuhermoja kutkuttelevat juustonautinnot yhdistetään usein viineihin, mutta myös olut tuo juustojen parhaat puolet esiin.

Master Chef – painetehtävä klassikkojuustoista

Valion juustomestari Anja Pölösen painetehtävä haastoi kilpailijat valmistamaan annoksen, joka hyödynsi klassikkojuustojen luonnetta ja syvintä olemusta.

Valio Emmental – menestys syntyy pitkästä ammattitaidosta

Valio Emmental maun salaisuus piilee pitkässä valmistushistoriassa ja ainutlaatuisessa juusto-osaamisessa.

Tapani Lahnalampi antaa juustomestarille kasvot

Juustomestarin suositusten avulla on helppoa kokeilla ja käyttää Valion erilaisia kypsytettyjä juustoja monipuolisesti, myös ruoanvalmistuksessa.

Juustojen soveltuvuus ruokiin ja säilytys

Tästä löydät yleisimpien juustojen käyttötavat käytännölliseksi taulukoksi koostettuna. Lisäksi kokosimme yhteen myös kätevää tietoa juustojen säilytyksestä ja säilyvyydestä.

Juustotyypit meillä ja maailmalla

Tiedätkö, minkä tyyppinen juusto on port salut? Tai kuinka kauan kypsyy emmental? Tällä pienellä juustosanastolla pääset kiinni juustojen perusasioihin, ja opit ehkä myös hiukan lisää.

Juustoraasteilla makua ruokaan

Valio juustoraasteet sekä murennetut sinihome- ja sulatejuustot helpottavat ruoanlaittoa mausta tinkimättä. Uudella texmex-tyyliin maustetulla juustoraasteella loihdit ruokapöytääsi aidon meksikolaisen makumaailman!

Kokkisotaa Valio TexMex juustoraasteella

Mitä tapahtuu, kun kuusi ruokablogia saa haasteen sukeltaa Latinalaisen Amerikan tunnelmiin ja inspiroitua uudesta chilillä ja jalapenolla maustetusta Valio TexMex raasteesta?

Valio Salaneuvos® Todellinen tuo upeaa makua ruokiin

Valio Salaneuvos® Todellinen on oivallinen goudajuusto niin sellaisenaan nautittavaksi kuin myös ruoanlaittoon – ja nyt sen maku on entistäkin täyteläisempi, aromikkaampi ja voimakkaampi.

Valio Kippari® – ainutlaatuinen sulatejuustoherkku

Vuonna 1970 kauppojen hyllyille ilmestyi jotakin ainutlaatuista: savustettu sulatejuusto, Valio Kippari® löysi tiensä suomalaisten koteihin.

Näin syntyy Valio juustojen maku

Juustojen makujen kehittäminen on mitä hienointa ammattitaitoa ja asiantuntijuutta. Kuinka juustojen makuja oikein kehitetään ja miten niitä voidaan tutkia? Tai mistä syntyy juustojen maku kaikkine variaatioineen?

Huomio!

Poista resepti Peruuta

Huomio!

Poista viikon reseptit Peruuta
Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos