Valio Keittiön smetana
Smetana on paksua ja maukasta hapankermaa, joka tuo täyteläisyyttä ja makua ruoanlaittoon. Tuhtia se on sekä maultaan että rasvapitoisuudeltaan, joten jo pienikin nokare riittää tuomaan lautaselle lempeän täyteläistä ja aromikasta makua.
Tuttu tuote saa uuden pakkauksen
Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu Valio Keittiön smetana on paljon muutakin kuin borssikeiton ja blinien lisuke. Se kestää kuumennusta ja sopii mainiosti myös pitkään muhiviin uuni- ja pataruokiin kuten stroganoviin. Kokeile myös kylmiin kastikkeisiin! Laktoosittoman Valio Keittiön smetanan rasvapitoisuus on 42 %.
Smetanareseptit borssista piparjuurismetanaan
Lohitartar ja piparjuurismetana on ravintolatason herkku, joka on helppo valmistaa! Kokeile piparjuurismetanaa myös muiden kylmien kalaruokien ja paahtopaistin kylkeen.
Slaavilaisen keittiön klassikoista arkinen borssi ja juhlavat blinit osoittavat, että smetana toimii aina, arjesta juhlaan. Smetana ja mäti on juhlava yhdistelmä, mutta smetana maistuu mainiolta myös sienisalaatissa ja sillikaviaarissa sekä suolakurkkujen ja punajuurien seurassa.
Ruoanlaitossa smetana toimii vahvojen makujen parina, kuten Valio AURA® sinihomejuuston kanssa slaavilaisessa kanapadassa, ja smetanalla aateloit myös uunilohen juhlavaksi tarjottavaksi. Nokare smetanaa tuo täyteläisyyttä erityisesti punajuuri- ja borssikeittoon tasapainottaen niiden makua.
Lohitartar ja piparjuurismetanaa
Borssikeitto
Slaavilainen kanapata
Stroganov
Sitruuna-timjamibroileria
Smetanalohi
Sillikaviaari
Blinipalat
Röstiblinit
Herkuttelijan kananmunapizzat
Kesäpotut eli hyrskypotut
Zakuska-pöytä
”Näillä resepteillä onnistut!”
Hunajainen herkku ja sen suolainen serkku
Kokeile smetanaa myös leivontaan! Hunajakakku on hurmaava klassikkokakku, jonka mehevä täyte vaahdotetaan smetanasta ja vaniljakreemistä. Suolainen kääretorttu sopii nimestään huolimatta tarjottavaksi ympäri vuoden.