Rahkat

Rahka on maitohyllyn moniottelija. Se on ruokaisa välipala ja monipuolinen jälkiruokien pohja. Leipurin käsissä rahka tekee taikojaan leivonnaisten täytteissä ja taikinoissa.

Mitä rahka on?

Rahkan valmistuksessa maito hapatetaan ja sen jälkeen massasta poistetaan nestettä eli heraa. Näin rahka tiivistyy kiinteäksi ja proteiinipitoiseksi. Rahkan koostumus vaihtelee jämäkästä pehmeään. Rahka on yleensä vähärasvaista tai rasvatonta, mutta myös enemmän rasvaa sisältäviä täyteläisiä vaihtoehtoja on saatavilla.

Rahka sopii moneen ruokavalioon

Rahka sopii kaikenikäisten ruokavalioon ja moneen makuun. Runsas proteiinin määrä tekee rahkasta ruokaisan ja moneen makuun sopivan välipalan. Smoothieksi pyöräytetty rahka istuu herkulliseen ja terveelliseen aamiais- ja brunssipöytään. Lisäksi proteiini tukee lihasten kasvua ja ylläpitoa osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota sekä terveitä elämäntapoja. Keventäjän pöydässä rahka puolustaa paikkaansa runsaan proteiinimäärän ja alhaisen rasvapitoisuutensa vuoksi.

Leipojan vakiovaruste: maustetut ja maustamattomat rahkat

Jokaisella itseään kunnioittavalla jauhopeukalolla on aina jääkaapissaan rahkaa - valmiiksi maustettua tai maustamatonta. Rahka säilyy pitkään ja ratkaisee nopeasti myös yllätysvieraiden kestittämisen. Rahka on tuorejuuston kepeämpi ja kirpeämpi kaveri, ja usein nämä kaksi kohtaavat samassa reseptissä herkullisten kakkujen ja piiraiden täytteissä. Taikinoihin rahka tuo happamuutta ja kosteutta.

Ihanaa leivontaa rahkasta

Valion reseptipalvelussa on satoja rahkareseptejä. Hurmaannu kanssamme! Seuraile, mitä uutta rahkasta keksimme vuoden jokaiseen ruokasesonkiin.

erilaiset kakkumme rahkasta

Näin valitset rahkan jälkiruokiin ja ruoanlaittoon

Perinteinen maitorahka on lyömätön leivonnassa. Pehmeä maitorahka soveltuu hyvin välipaloihin ja kylmiin jälkiruokiin. Leipojan ykkössuosikkeja ovat ihastuttavat, maustetut rahkat, joista löytyy eri makuvaihtoehtoja.

Rahka on herkuttelijan paras ystävä

Rahkaksi kutsutaan usein suomalaisten hyvin tuntemaa jälkiruokaa, jossa maitorahkan sekaan on sekoitettu kermavaahtoa sekä marjoja ja hedelmiä. Tämä herkku onkin kaikenikäisille suomalaisille mieluisa jälkiruoka. Se on myös helppo valmistaa. Aivan erityinen paikka rahkalla on pääsiäisen ruokaperinteessä, jossa sitä nautitaan vaikkapa appelsiinisissa ja persikkaisissa herkuissa. Rahka on pohjana myös monessa muussa rahkajälkiruoassa.

Tutustu ihaniin rahkajälkiruokiin ja valitse oma suosikkisi

Rahkasta jälkiruokaa

Tiesitkö tätä: rahka on tuorejuusto

Lainsäädännöllisesti maitorahka kuuluu maitotuotteiden luokittelussa tuorejuustoihin. Viime vuosina tapahtunut rahkan lisääntynyt kulutus onkin näkynyt tilastotiedoissa juustojen kasvaneena kulutuksena.

Selvitä, paljonko saat proteiinia

Proteiinilaskurilla on helppo arvioida kuinka paljon tarvitset proteiinia ruokavaliostasi. Proteiinin riittävä saanti on tärkeää mm. lihasten kehityksen ja lihasmassan ylläpidon kannalta.

laskuri