Mitä on Oddlygood

 

1. Mitä uutta ja erityistä Valio tuo kasviperäisten tuotteiden kategoriaan?

Kuluttajat toivovat uusia maukkaita ja kotimaisia vaihtoehtoja. Siksi tuomme markkinoille kasviperäiset Valio Oddlygood® tuotteet. Valion tuotekehitys-, teknologia- ja reseptiosaaminen on huippuluokkaa – olemmehan valmistaneet maito-, hedelmä- ja marjapohjaisia tuotteita yli sadan vuoden ajan.  Kuluttajat pääsevät nauttimaan hyvästä mausta jälleen uudessa kategoriassa.

2. Miten Valio Oddlygood® tuotteita käytetään?

Gurtit ja tuorepuurot sopivat esimerkiksi aamiaiseksi, välipalaksi, iltapalaksi tai pieneksi herkuksi milloin vain. Kaurajuoma taas käy esimerkiksi ruoka- ja janojuomaksi, mysliin, muroihin, smoothieen sekä ruoanlaittoon – myös lämpimiin ruokiin. Vaikka kaurajuomaa ei ole erityisesti kehitetty kahvikäyttöön, sitä voi hyvin käyttää myös kahviin ja teehen. Kahviin lisättäessä kaurajuoma saostuu hieman, mutta saostuma häviää sekoitettaessa.

Gurtti ja tuorepuuro säilytetään kylmässä alle +8 °C:ssa. Kaurajuoma säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, avattuna kylmässä alle +8 °C:ssa. Gurtti säilyy avattuna 3–4 vrk, kaurajuoma 4–5 vrk.

3. Kenelle Valio Oddlygood® tuotteet sopivat?

Valio Oddlygood® tuotteet on tarkoitettu kaikille, jotka hakevat vaihtelua ruokavalintoihin tai etsivät ravitsemuksellisesti monipuolisia kasviperäisiä tuotteita. Tuotteet ovat maidottomia, laktoosittomia ja 100 % kasviperäisiä, joten ne sopivat myös vegaaneille.

4. Sopivatko tuotteet vegaaneille?

Valio Oddlygood®gurtit ja juomat sopivat vegaaneille, sillä tuotteissa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita minkään ainesosien, esimerkiksi hapatteiden, tuotannossa. Tuotteiden D2-vitamiini on kasviperäistä. Olemme noudattaneet European Vegetarian Unionin periaatteita vegaanisten tuotteiden valmistuksesta ja varmistaneet raaka-aineiden toimittajilta aineiden sopivuuden vegaaneille.Oddlygood

5. Sopivatko tuotteet keliaakikoille?

Kaura on luontaisesti gluteenitonta, mutta koska kauran joukkoon saattaa myllyssä sekoittua pieniä määriä muita viljoja, emme voi taata kaurapohjaisten gurttien, kaurajuomien tai mansikka-omena-kaura tuorepuuron gluteenittomuutta, eivätkä ne näin ollen sovellu keliaakikoille. Vadelma-päärynä-monivilja tuorepuuron raaka-aineisiin kuuluvat gluteenia sisältävät ohra ja ruis, jotka eivät sovellu keliaakikoille.

 

6. Ovatko Valio Oddlygood® tuotteet maidottomia?

Kaurapohjaiset gurtit, kaurajuomat ja tuorepuurot on tehty 100 % kasviperäisistä raaka-aineista. Ne eivät sisällä maitoa raaka-aineena. Siksi tuotteet ovat myös laktoosittomia ja sopivat vegaanille.

Tuorepuurot saattavat sisältää pieniä määriä maitoa, mikä johtuu siitä, että samalla tehdaslinjalla käsitellään myös maitoa. Ne eivät siten sovi maitoallergisille. Kasvipohjaisten tuotteiden käyttäjien keskuudessa on maitoallergikkoja, joten vastuulliseen toimintatapaamme kuuluu tuoda esiin riski allergeenin joutumisesta tuotteeseen. Tuorepuurot ovat laktoosittomia ja sopivat vegaaneille.

Valio Oddlygood® kaurapohjaisten gurttien ja kaurajuomien osalta maitojäämät on pystytty sulkemaan pois. Pakkausmerkintäerot Valio Oddlygood® tuorepuurojen ja muiden tuotteiden välillä johtuvat siitä, että tehdaslinjat, valmistusprosessit ja tuotteiden koostumukset eroavat toisistaan.

7. Ovatko Valio Oddlygood® tuotteet kotimaisia?

Valio Oddlygood® tuotteet tuovat uuden kotimaisen vaihtoehdon kasviperäisten tuotteiden kategoriaan. Valio Oddlygood® kaurajuomilla sekä kaurapohjaisilla gurteilla on Hyvää Suomesta -merkki eli ne sisältävät vähintään 75 % kotimaisia raaka-aineita ja vähintään yksi raaka-aineista on 100 % kotimainen: kaikki käyttämämme kaura on kotimaista. Tuotteet valmistetaan Valion Oulun, Riihimäen, Turengin tehtailla.

8. Kuinka paljon Valio Oddlygood® tuotteissa on sokeria?

Kaurapohjaisen gurtin sokeripitoisuudet ovat seuraavat: mansikka 9,7 g/100g, vadelma 9,4 g/100 g, mustikka 9,5 g/100 g, mango 9,9 g/100 g ja vanilja 9,3 g/100 g. Maustamattoman kaurajuoman kaikki sokeri on viljan luontaisia sokereita, eikä tuotteeseen lisätä sokeria. Maustamaton kaurajuoma sisältää sokereita 3,5 g /100 g. Maustettu kaurajuoma Tumma kaakao sisältää sokeria 6,6 g/100 g, josta 3 g/100 g on lisättyä sokeria. Makeutukseen käytetään tavallista sokeria. Tuorepuuro sisältää sokeria 8 g/100 g. 

Kaikilla Oddlygood® gurteilla on Sydänmerkki, eli ne ovat omassa tuoteryhmässään terveellisempiä valintoja sokerin, suolan ja rasvan suhteen. Saadakseen Sydänmerkin jogurteissa ja kasviperäisissä vaihtoehdoissa saa olla sokeria korkeintaan 10 g/100 g.

9. Onko Valio Oddlygood® tuotteissa lisäaineita?

Valio Oddlygood® kaurajuomat ovat lisäaineettomia. Tumma kaakao kaurajuoman ainoa elintarvikeparanne on aromi kaakaon maun voimistamiseksi. Kaurapohjaiset gurtit ja tuorepuurot maustetaan marjoilla ja hedelmillä sekä aromeilla samalla tavoin kuin esimerkiksi maustetut jogurtit. Makeutukseen käytetään tavallista sokeria. Myös maustettuihin gurtteihin on lisätty aromeita korostamaan makua, ja niissä on valmistusaineiden mukana tulevaa muunnettua tärkkelystä. Osassa tuotevariantteja on väriaineita kuten punajuuriväri, beetakaroteeni ja kurkumiini.

10. Mitä nimet Valio Oddlygood® ja gurtti tarkoittavat?

Oddlygood® tarkoittaa vapaasti suomennettuna ”erikoisen hyvää”. Tuotteiden kehityksessä hyvä maku on ollut tärkein tekijä, ja hyvyydellä viitataan myös brändin hyväntahtoiseen ja positiiviseen luonteeseen. Valion lisäksi muutamat muut valmistajat käyttävät gurtti-sanaa ja sen eri kielimuotoja viitatessaan kasviperäisiin lusikoitaviin välipalatuotteisiin. Uskomme, että sana gurtti vakiintuu hiljalleen tuotenimeksi.

 

Energiatarpeesi