Hyppää sisältöön

2.5.2017

Kesän uutuudet nyt kaupoissa

Luomu header v2

Kesä tulee, ja niin tulevat myös kesään sopivat Valion uutuustuotteet. Kesällä keittiö voi olla melkein missä vaan: terassilla, kesämökillä, veneessä tai piknik-pöydän äärellä. Kesään sopii siis simppeli ruoka puhtaista ja raikkaista raaka-aineista. Luomun suosio Suomessa kasvaa, ja kesän tuoreiden raaka-aineiden ja luomun liitto on mitä toimivin. Valiolla luomu on yksi tämän vuoden ykkösjuttuja. Toukokuun uutuuksien joukossa onkin monia luomutuotteita. Kauppoihin tulee myös monia muita kesämenoon sopivia uutuuksia.

Luomuvalikoima on nyt laajempi kuin koskaan

Luomumarkkina kasvoi Suomessa viime vuonna 14 %. Kiinnostus luomua kohtaan on siis kasvussa. Kuluttajat suosivat luomua eri syistä. Puhtaus, ympäristöarvot, terveellisyys ja eläinten hyvinvointi mainitaan perusteluina kaikkein useimmin. Valio laajentaa luomuvalikoimaansa toukokuussa tuntuvasti.

Välipalahyllyyn ilmestyy suosittu jogurttinen tuorepuuro valmiina luomuversiona. Valio Luomu™ jogurttisissa tuorepuuroissa kaikki ainekset ovat luomua: jogurtti, vilja, marjat, hedelmät ja siemenet sekä makeutukseen käytetty sokeri. Tuorepuuromakuja on kolme: vadelma-kaura, hedelmä-vilja sekä omena-kaneli-kaura.

Laktoositon maitorahka on ollut yksi toivotuimmista luomutuotteista – ja nyt sitä vihdoin saa! Maustamattoman Valio Luomu™ maitorahkan rakenne on ihanan pehmeä ja lusikoitava. Se on siis mitä herkullisin valinta välipalaksi. Luomumaitorahkasta syntyvät myös maukkaat välipalat, jälkiruoat ja leivonnaiset.

Luomukokkia ja -leipuria ilahduttavat luomukermaviili ja -tuorejuusto. Valio Luomu™ kermaviilissä on täyteläisen sileä ja helposti sekoittuva rakenne sekä ihanan kermainen maku. Maustamattoman Valio Luomu™ tuorejuuston maku täydentyy ripauksella aitoa merisuolaa.

Ihan uutta: ruokarahka lämpimään ruoanlaittoon

Helmikuussa kauppoihin saapuneet rahkalla raikastetut ruokakerma ja kermaviili saavat toukokuussa kaivatun kaverin. Nyt tulee ainutlaatuinen Valio ruokarahka, joka kestää kuumennuksen! Se sopii siksi paitsi kylmään myös lämpimään ruoanlaittoon. Ruokarahka kannattaa lisätä ruokaan valmistuksen loppuvaiheessa. Hauduttamiseen ja keittämiseen sopii Valio ruokakerma & rahka. Rahkan raikkaus korostaa muiden raaka-aineiden makuja ja tuo ruokiin kaivattua hapokkuutta. Ruokarahka sopiikin hyvin kesäisten kasvis- ja kalaruokien valmistukseen. Tuote on laktoositon, ja sillä on Sydänmerkki. Siinä on proteiinia 7,6 g / 100 g ja rasvaa 4 g / 100 g.

Kerrosunelma on kesän helpoin herkku

Kesäkeittiössä täytyy joskus vetää mutkat suoriksi. Jos jälkkärin valmistukselle ei ole aikaa, voi valita valmiin vaihtoehdon. Valio Eila® kerrosunelma on viettelevä vastaus pieneen makeannälkään. Pohjalla makea hedelmä- tai marjahillo ja päällä kinuskilla tai valkosuklaalla maustettu vanukas. Kerrosunelmasta on kaksi koukuttavaa makua: kinuski – samettinen persikka sekä valkosuklaa – Romanovin mansikat. 120 gramman pikari on juuri sopiva sallittuun herkutteluhetkeen.

Valio Gefilus® jogurttien makeus tulee hedelmien ja marjojen sokereista

Jogurttien ystävää hemmotellaan jälleen. Tekemämme jogurttikyselyn (2015, n=701) mukaan hedelmien ja marjojen oma sokeri on paras tapa jogurttien makeutukseen. Uudet Valio Gefilus® jogurtit on kehitetty kuluttajien toiveiden pohjalta. Maustetuissa Valio Gefilus® jogurteissa makeus tulee hedelmien ja marjojen sokereista, ja maustamattomissa jogurteissa ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Uutuusjogurteista tulee kolme makuvaihtoehtoa: maustamaton, mansikka-granaattiomena sekä persikka. Tuotteet sisältävät maailman tutkituinta maitohappobakteeria, D-vitamiinia sekä kalsiumia.

Täyttä makua, vähemmän suolaa nyt myös palajuustona

Suolan vähentäminen on kestoaihe – onhan suola yksi ravitsemuksen pahiksista. Valio tuo suolaa vähentävälle mutta hyvää makua edellyttävälle uuden vaihtoehdon: Valio Polar 15 % vähemmän suolaa juuston 550 gramman palana. Juustossa on erinomainen maku mutta tuntuvasti vähemmän suolaa ainutlaatuisen Valio ValSa® maitosuolainnovaation ansiosta. Tuotteella on Sydänmerkki, ja juusto sisältää suolaa vain 0,60  / 100 g.

Tutustu kaikkiin toukokuun uutuuksiin valio.fi-palvelussa >>

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Etsi